Vážený starosto Vomáčko,

Patřím mezi celkem pravidelné čtenáře Českolipského deníku. Proto mi nemohly uniknout ani Tvé občasné příspěvky prezentované jako „Názor". Přiznám se, že v naprosté většině jsem Tvé myšlenkové pochody pouze očima „přelétl", protože mě nikdy příliš nezaujaly. Pouze jsem vždy zapřemýšlel, proč má někdo potřebu své „zaručené pravdy" prezentovat v tisku. Je přece logické, že každý z nás má svůj názor, ale i Ty určitě víš, že opravdu nejde seriózně diskutovat či polemizovat „přes noviny".

Názor Víta Vomáčky ZDE: A co „naši" zastupitelé na kraji?

Takže ani tentokrát bych nereagoval na „Tvůj názor" zveřejněný v Českolipském deníku ve čtvrtek 31. 1. 2013, kdyby se v tomto případě z tvé strany nejednalo o zavádějící a nesmyslné informace v tak citlivé záležitosti (ve které jsem nyní jako člen dozorčí rady osobně zainteresován), jako jsou nutné investiční potřeby a budoucnost českolipské nemocnice.

Jsem totiž jedním z těch „našich" zastupitelů na kraji a jsem také členem dozorčí rady Nemocnice s poliklinikou v České Lípě. Dovoluji si Tě proto požádat, až budeš mít příště „nutkání" psát do novin o něčem, o čem toho moc nevíš, zkus se nejdřív zeptat těch, kteří o tom vědí víc, třeba přímo mě, nebo některého z „našich" zastupitelů na kraji.

DALŠÍ NÁZORY A REAKCE K ODLOŽENÍ ZATEPLENÍ NEMOCNICE V ČESKÉ LÍPĚ:

Karel Kapoun: Historie se opakuje

Tomáš Vlček: Hraběcí rady z Kravařské rychty

Petr Skokan: Rizika a hledání pravdy

Pokud bys mi třeba zavolal (a myslím, že se natolik dobře známe), určitě víš, že bych Ti danou záležitost opravdu na rovinu vysvětlil. Bohužel ses také jistě nemohl zúčastnit jednání kraje se zaměstnanci v českolipské nemocnici dne 29. 1. 2013, kde i za hojné účasti starostů z Českolipska byla spousta otázek zodpovězena.

Pak by tě jistě nemusel mrzet cit.: „Postoj našich zastupitelů v Zastupitelstvu Libereckého kraje". Protože ze všech jednání „našich", a i těch ostatních zastupitelů a členů vedení kraje, a také členů dozorčí rady vyplývá jediné: Českolipská nemocnice se bude zateplovat! Ovšem za jiných, a nejen já jsem přesvědčený, že i za lepších finančních podmínek.

Věřím také, že opravdová starost „našich zastupitelů na kraji" o nemocnici v České Lípě neskončí pouze realizací zateplení. Od svého stolu v Kravařích totiž těžko můžeš „postřehnout, že (a jak) se za svoji nemocnici berou a zateplení hájí!". Radíš jiným, ale tvůj podpis pod smlouvami nebude! Na rozdíl od tebe, ti jiní za smlouvy také nesou plnou odpovědnost!

Jiří Löffelmann, starosta obce Skalice u České Lípy, zastupitel Libereckého kraje, člen dozorčí rady NsP Č. Lípa a.s.