Těžké zranění utrpěla sedmiletá holčička při nehodě u Doks. Záchranáři ji vrtulníkem transportovali do pražského Motola. „Malou pacientku jsme na řízené ventilaci převezli na tamější dětské trauma oddělení. Měla poranění břicha a hlavy," uvedl ředitel krajských záchranářů Stanislav Mackovík. S poraněním dolních končetin odvezli do českolipské nemocnice záchranáři také matku holčičky.

K dopravní nehodě došlo krátce před šestou hodinou v pátek navečer u Břehyňského rybníka. Proč řidička nezvládla řízení a čelně narazila do stromu, šetří dopravní policisté. Stejně jako další vážnou nehodu, k níž došlo ani ne o půl hodiny později v Oboře u Doks. I sem museli záchranáři přiletět vrtulníkem. Po střetu osobního auta s valníkem transportovali na liberecké trauma centrum řidičku s poraněním břicha a dolních končetin.

Kvůli tomu se museli bez vrtulníku záchranáři obejít ve Volfarticích, kam vyjížděli před půl sedmou. Před kostelem našli místní ležet na zemi cyklistu, který byl v bezvědomí a krvácel z hlavy.