V noci a dopoledne připadlo v nižších a středních polohách Libereckého kraje do deseti centimetrů, na horách až 20 centimetrů sněhu.

Potíže v otevřených úsecích dělá také silný vítr, který vytváří sněhové jazyky. Motoristé by proto měli jezdit velice obezřetně, řekl dnes krajský dispečer zimní údržby Pavel Pospíšil. „Jízda vyžaduje plné soustředění. Kdo se na to necítí, ať raději nevyjíždí," uvedl.

Přibývá i dopravních nehod.  V Dobranově se srazila tři auta, v Lindavě nedaleko Cvikova narazila Škoda Felicia do zděného plotu rodinného domu. Krátce před jednou hodinou odpoledne bouralo auto v Pertoltické ulici v Mimoni. U Cvikova se srazil autobus s osobním vozem, jehož řidič se lehce zranil.

Dopravu z Liberce na Jablonec nad Nisou ochromila v pátek před polednem nehoda kamionu v serpentinách Lučanské ulice. „Do dnešního poledne zasahovali hasiči u sedmi dopravních nehod, jednou u technické pomoci a jednou u hořící dodávky ve Sloupu v Čechách," informovala mluvčí hasičů Zdeňka Štrauchová.

Podle předpovědi meteorologů by mělo v kraji sněžit i přes den, trvalejší srážky budou hlavně na horách. Teploty přes den zůstanou pod bodem mrazu, mezi minus dvěma až minus čtyřmi stupni Celsia. Na horách by měly klesnout až k minus devíti stupňům.