Na silnicích nižších tříd v horských oblastech je zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Teplota je kolem nuly.

V kopci na silnici 27243 u Zdislavy na Liberecku byla ráno zapadlá tři vozidla a autobus. Další autobus havaroval v Novém Boru na Českolipsku v ulici Rumburských hrdinů a ze silnice sjel ráno také školní spoj na Kolném u Kravař v Čechách. 

Osečné na Liberecku zablokovalo nákladní auto na náledí oba jízdní pruhy, když se otočilo napříč silnicí. Nehoda osobního auta se stala na silnici 36 u Obory na Českolipsku. Policie varovala i před ledovkou na silnici 270 u Vrchovan na Českolipsku. K nehodě dvou aut došlo před půl jedenáctou také u Pihelu nedaleko Nového Boru. Karamboly se zatím obešly bez zranění.

Podle krajského dispečera zimní údržby Pavla Pospíšila jsou silnice v Libereckém kraji sjízdné s opatrností. „Sypače jezdí od dvou hodin. Posyp musíme opakovat, jak mrholí, tak se znovu vytváří zledovatělá vrstva," uvedl. Problémy mohou mít kamiony a autobusy zejména v prudkých stoupáních.

Podle silničářů se mrznoucí déšť vyskytuje v celém kraji a motoristům doporučují jezdit se zvýšenou opatrností.

Meteorologové očekávají, že dnes bude v kraji zataženo až oblačno. Mrznoucí srážky by v průběhu dne v polohách nad 600 metrů mělo vystřídat sněžení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat od nuly do plus tří stupňů Celsia, na horách bude od minus tří do nuly.