Proražená svodidla, zlámané stromy, rozmlácený, plot, omítka i okna domu, auto zaklíněné na zahrádce. Tak to vypadalo v Želízích po nehodě, která se stala na silnici I/9 ve středu v noci.

Neznámý řidič jel s vozem Fiat Bravo po silnici ve směru od Mělníka na Dubou, do pravotočivé zatáčky se ale řítil příliš rychle. Nezvládl ji a auto letělo do protisměru. Pak prorazilo svodidla, sjelo ze svahu a mířilo k zahradě rodinného domu.

Čtyři vzrostlé túje, které mu stály v cestě, vůz přerazil, poškodil i oplocení domu a skončil zaklíněný na pozemku.

Řidič z auta zřejmě utekl. Podle mluvčího Václava Tichého policisté na místě našli prázdné auto. „S policejními psovody a služebními psy prověřili okolí dopravní nehody, aby zjistili, zda nebyl řidič po nehodě v šoku a z místa se proto nevzdálil,“ řekl policejní mluvčí. Pátrání ale k nalezení řidiče nevedlo.
Není jasné, zda během nehody došlo ke zranění. Nenasvědčovaly tomu ani žádné stopy na místě nehody.

Škody na pomuchlaném fiatu, svodidlech a dalších věcech, které byly havárií poškozeny, podle předběžných odhadů přesáhly sto tisíc korun .

Přesná příčina dopravní nehody, míra zavinění i výše škod jsou podle Václava Tichého předmětem dalšího šetření mělnických dopravních policistů. Ti zároveň žádají případné svědky nehody o poskytnutí informací ke zjištění dosud neznámého řidiče vozu na linku 158.