O případu informovala krajská mluvčí policie Vlasta Suchánková. "Není vyloučeno, že je žena zraněná či ohrožená na životě a potřebuje pomoci," uvedla Suchánková. V bytě, kde žena žila, našli kriminalisté stopy svědčící o násilném jednání.

POSHTAK VALENTYNAZdroj: Policie ČR

Policie případ prošetřuje od středy, oznámení od svědka přijala ve 22:58. "Na adrese, kterou muž uvedl, našli policisté nezletilého chlapce, který byl v bytě sám," uvedla Suchánková.

O toho se nejprve policisté postarali a poté vyrozuměli odbor sociálně právní ochrany dětí, který chlapce umístil do dětského zařízení. V bytě pak kriminalisté nalezli a zajistili větší množství stop, z nichž bylo zřejmé, že v bytě stal násilný čin, dodala Suchánková.

Pohřešovanou je Valentyna Poštaková. Vysoká je 160 až 180 centimetrů. Má střední postavu, hnědé vlnité vlasy a zelené oči.

V dané záležitosti, kromě vyhlášení pátrání, by policistům značně pomohl svými informacemi i muž, který se údajně v inkriminovanou dobu - tedy kolem 23. hodiny dne 10. 8. 2016, pohyboval v ulici Vaňurova poblíž laviček a kontejneru na odpadky. Žádáme jej, aby se nakontaktoval na policisty, buď prostřednictvím linky 158, nebo se obrátil na jakoukoliv policejní služebnu.