Na křižovatce silnic I/9 a I/38 u Jestřebí se hodinu po poledni srazil nákladní vůz s osobním. V době příjezdu hasičů byli v osobním vozidle zaklínění dva lidé, řidič a spolujezdkyně. Na vyproštění hasiči použili hydraulické nářadí, řidiče předali do péče zdravotníků a spolupracovali při jeho ošetřování.

Spolujezdkyně přes snahu všech záchranářů zraněním podlehla. Řidič utrpěl středně těžká zranění a vrtulník jej přepravil na traumacentrum do liberecké nemocnice. „Má poranění břicha a hrudníku," uvedla mluvčí krajské záchranné služby Lenka Moravcová.

„Řidič s nákladním vozidlem přijížděl k této křižovatce od Provodína a nedal přednost osobnímu vozidlu, jedoucímu ve směru od Mladé Boleslavi na Českou Lípu," informovala policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Řidič nákladního vozidla zraněn nebyl. Alkohol byl u obou řidičů vyloučen provedenými dechovými zkouškami, které měly negativní výsledek.

Podle prvotních informací byl při nehodě zraněn ještě jeden muž, to se ale nepotvrdilo. „Na místě jsme sice ošetřili ještě jednoho člověka, to ale s nehodou vůbec nesouviselo. Jel s lehčím poraněním do nemocnice, a když kvůli nehodě uvízl v koloně, tak vyhledal pomoc u našich záchranářů," uvedla Moravcová.

Místo nehody bylo kvůli vyšetřování několik hodin neprůjezdné.

Dopravní nehoda nákladního auta s osobním si v pátek v Jestřebí vyžádala lidský život.

Dopravní nehoda nákladního auta s osobním si v pátek v Jestřebí vyžádala lidský život.