Osmatřicetiletý řidič, který cestoval sám v automobilu peugeot, vjel z dosud nejasných příčin v mírném stoupání hned za výjezdem ze Stružnice do protisměru. Poté se čelně srazil s vozidlem značky Volkswagen Transporter, ve kterém sedělo pět lidí. Celá nehoda pro účastníky byla velice dramatická.

„Ohlašovatel uváděl, že je v jednom z vozů zaklíněný řidič a auto začíná hořet. Požár vozidla nebyl následně potvrzen, z chladiče havarovaného auta stoupala pára, což bylo zpočátku oznamujícím člověkem považováno za požár," uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Zdenka Štrauchová.

Na vyproštění řidiče osobního automobilu peugeot hasiči použili hydraulické nástroje, a to jak nůžky, tak rozpínák. Po otevření dveří odstřihli středový sloupek a pod muže nasunuli speciální nosítka. U řidiče, který nehodu podle policistů způsobil, došlo k vážnému zranění, byl transportován do krajské liberecké nemocnice.

„Z druhého vozu byli odvezeni dva zranění, osmatřicetiletý řidič a jeho o deset let mladší spolujezdec. Oba putovali do nemocnice v České Lípě, zbytku posádky vozu se naštěstí nic nestalo," informovala Lenka Moravcová, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje.

Hasiči provedli protipožární opatření a zasypali sorbentem únik provozních náplní. Po dobu vyprošťování byla silnice kompletně uzavřena, před půl devátou byl obnoven provoz v jednom pruhu. „Škoda u této nehody byla policisty na místě odhadnuta na 130 000 korun," uvedla Ivana Baláková, mluvčí českolipské policie.