Dramatické okamžiky na místo klidného návratu z města prožili rodiče jedenáctiletého chlapce v sobotu večer v České Lípě. Jejich dítě smetl přímo z chodníku opilý cyklista.

Chlapec utrpěl vážná zranění, vrtulník jej transportoval na specializované oddělení do pražské fakultní nemocnice v Motole. „Dítě mělo středně těžké zranění horní končetiny a středně těžké zranění hlavy. Po nehodě upadlo na krátkou dobu do bezvědomí," upřesnila mluvčí krajské záchranky Lenka Moravcová.

Případ nyní šetří služba kriminální policie a vyšetřování v České Lípě. Osmatřicetiletý cyklista je podezřelý ze spáchání přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. „Kromě toho, že neměl na chodníku co dělat, dechová zkouška navíc ukázala, že měl v sobě 1,09 promile alkoholu. V případě uznání viny ho soud může poslat až na čtyři roky do vězení," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

K nešťastné události došlo krátce před 21. hodinou. Cyklista přejel křižovatku ulic Severní a Okružní a dál se pohyboval po chodníku ve směru na Střelnici.

„Po projetí zatáčky v klesání se bohužel nesoustředil na dění před sebou a srazil po chodníku jdoucího chlapce," popsala mluvčí policie.

Rodiče chlapci poskytli první pomoc a okamžitě na místo přivolali záchranku, dítě nakonec skončilo na traumatologii v nemocnici Motol.