Auto na střeše, pomuchlané plechy, vypálený autobus, zranění. Do statistik nehodovosti se čtvrtek 11. května zapsal poněkud černým písmem.

Již během dopoledne zablokoval částečně průjezd po hlavním tahu městem kamion uvízlý na kruhovém objezdu. Po poledni to začalo naplno. „Kolem 13.30 projížděla 24letá řidička osobního vozidla Mitsubishi Carisma Sluneční ulicí v České Lípě, směrem ke křižovatce s ulicí Žitavskou, přičemž zde nedala přednost po hlavní silnici přijíždějícímu osobnímu vozidlu značky Fiat Seicento, a vjela mu do jízdní dráhy. Následný střet Fiat otočil na střechu," uvádí policejní mluvčí Ivana Baláková.

Po nehodě ve Sluneční ulici skončilo jedno z vozidel na střeše.Zdroj: Deník/Jiří Jelínek

K další nehodě došlo o necelou hodinu později a zhruba dvě stě metrů dál. „37letý řidič osobního vozidla značky Ford Focus vyjížděl z centra města České Lípy na Nový Bor po silnici I/9 a dostatečně nesledoval dění před sebou. Když před ním jedoucí řidička osobního vozidla značky Renault Fluence zastavila v koloně před semaforem, zezadu do ní narazil a tím posunul její vozidlo na před ní stojící auto," uvádí další nehodu Baláková. Při střetu se ve Fordu aktivoval airbag, který řidiči přivodil zranění a musel být, podobně jako řidič výše zmíněného fiatu, převezen do nemocnice.

Jedna ze čtvrtečních nehod zablokovala průtah Českou Lípou.Zdroj: Deník/Jiří Jelínek

Hořící autobus

Za půl hodiny od předešlé nehody zasahovali hasiči u požáru autobusu. Patrně vlivem technické závady mu začal hořet motor. Tentokrát se nikomu nic nestalo. „K události došlo na silnici z Mimoně do České Lípy v části obce Stará Lípa. Oznamovatel při nahlášení uvedl, že už v autobuse nejsou žádní lidé. Ti stihli prostor opustit včas, nikomu se nic nestalo," uvádí mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová

Kolem páté odpoledne vyjížděli policisté i ostatní složky IZS k toho dne poslední českolipské nehodě.

„Osmatřicetiletá řidička osobního vozidla Peugeot 307 jedoucí po silnici II/262 od Dobranova na Českou Lípu při odbočování na křižovatce se silnicí III/2623 při odbočování vlevo nedala přednost protijedoucímu motocyklistovi, se kterým se střetla," říká Ivana Baláková s tím, že motorkář utrpěl blíže nespecifikované zranění, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala letecky do liberecké nemocnice.

Kolem páté odpoledne vyjížděli policisté k nehodě auta a motorkáře u Dobranova.Zdroj: PČR