Horští záchranáři byli podle Suchánkové na cestě k pacientovi, který byl v nepřístupném terénu. "Než ale čtyřkolka, která měla zapnuté světelné i signalizační zařízení, stačila k pacientovi dojet, vyjel z místa zúžení sjezdovky padesátiletý lyžař, který narazil do přední části čtyřkolky," řekla Suchánková.

Čtěte také: Slováci chtějí na Ještědu proinvestovat 670 milionů korun

Muž po nárazu nejprve komunikoval, záchranáři ho převezli na stanoviště horské služby na Ještědu. Následně ale upadal do bezvědomí a lékař horské služby začal s resuscitací. "Naše posádky si resuscitovaného převzaly a v oživování pokračovaly i při převozu na traumacentrum liberecké nemocnice, kam byl dopraven již v kritickém stavu," doplnil mluvčí Zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev. Muž krátce po převozu do nemocnice zemřel.

Případ podle Suchánkové převzali liberečtí kriminalisté, kteří budou zjišťovat okolnosti neštěstí a míru zavinění jednotlivých účastníků. "Pro zjištění přesné příčiny smrti bude u zemřelého muže nařízena soudní pitva," doplnila Suchánková. Policie přivítá informace od lidí, kteří srážku viděli. Poskytnout je mohou na lince 158.

Přečtěte si: Loni v Česku propadlo přes čtrnáct tisíc průkazů pro řízení lodí