Motocykl jedoucí od Zahrádek na Českou Lípu se při předjíždění kolony vozidel střetl s jedním z nich. Jednalo se o osobní vozidlo tovární značky Škoda Superb, jehož řidič odbočoval z kolony vlevo a motocykl do jeho přední části naboural. Na místě zůstali dva těžce zranění lidé, 35letý motocyklista a jeho 22letá spolujezdkyně, které vrtulníky přepravily na traumacentra do nemocnice.

„Příčiny nehody a podíl viny u obou řidičů na nehodě nyní zkoumá vyšetřovatel. Ten ze získané nahrávky z palubní kamery jednoho z projíždějících řidičů zjistil, že bezprostředním svědkem nehody byl řidič bílého SUV, jehož totožnost neznáme a jehož výpověď o nehodě by nám mohla velmi pomoci,“ říká mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Zdroj: Youtube

Policie žádá tohoto řidiče o to, aby se přihlásil a současně se obrací na širokou veřejnost, zda by ho pomohla identifikovat. Informace k výzvě přijme každá služebna Policie ČR, známá linka 158 nebo můžete kontaktovat přímo vyšetřovatele nehody na telefonním čísle 725 073 111.