Řidič nezastavil a pokračoval dál směrem do Cvikova. K nehodě došlo kolem 14:45 hodin, zraněného muže musel do nemocnice transportovat vrtulník.

Hasiči spolu s dalšími složkami Integrovaného záchranného systému zasahují od ranních hodin u dopravní nehody na silnici I/38 u Doks, kde se krátce před sedmou hodinou čelně srazil osobní vůz Škoda Rapid s nákladním.
Tragický začátek dne. Dopravní nehoda u Doks si vyžádala tři životy

Policie nyní po pachateli pátrá a prosí, aby ji kontaktovali případní svědci nehody. Obrací se také na ty, kteří si všimli auta s čerstvě poškozenou pravou přední částí. „Očekáváme, že by nás na toto vozidlo mohl upozornit některý z autoservisů nebo i náhodní svědci či sousedé bezohledného řidiče, kteří si čerstvého nepřehlédnutelného poškození na jeho autě všimnou,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

Veškeré informace k případu přijme bezplatná linka policie 158 nebo kontaktujte kteroukoliv služebnu Policie ČR. Za těžké ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci hrozí řidiči až pět let vězení.

Českolipský deník.
KRÁTCE: Na hřbitovech v Boru platí zákaz zapalování svíček

Policisté zajistili větší množství věcných stop, které již odeslali na specializované kriminalistické pracoviště k vypracování odborného znaleckého posudku z oboru mechanoskopie. Ten má mimo jiné odpovědět v obecné rovině na otázku, jaké vozidlo chodce srazilo.

Marek Jungwirth