Po tmavěmodré hondě pátrají od pátku českolipští policisté. Řidič hledaného vozu měl v pátek před šestou hodinou odpoledne způsobit nehodu v Dubické ulici v České Lípě, při které se vážně zranil čtyřiačtyřicetiletý motorkář.

„Řidič osobního vozu se dostatečně nevěnoval řízení. Chtěl předjet vozidlo před sebou a nevšiml si, že je již předjížděn motocyklem. S tím se následně bočně srazil," uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková. Náraz motorkáře odhodil na vozidla zaparkovaná u krajnice. „Motorkář utrpěl těžké zranění ruky a ještě téhož dne musel na operaci. Šofér hondy na místě nehody ani nezastavil a pokračoval v jízdě dál," dodala policejní mluvčí.

Podle svědků mělo hledané vozidlo na obou zadních světlech bílou nálepku s černou šipkou a jeho registrační značka začíná na znaky 4U7. Veškeré informace o voze i průběhu nehody přijmou policisté na lince 158.

Pokud se policistům podaří vypátrat viníka karambolu, bude se šofér hondy zodpovídat nejen z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, ale také z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.