Během posledních třiceti dnů toho stihla poměrně hodně. Zúčastnila se prosincového mistrovství světa v Dubaji, počátkem ledna odjela na vysokohorské reprezentační soustřední do Itálie, aby po svém návratu podstoupila operaci bolavého ramena.

Ale ještě před tím během svého pobytu na horách byla vyhlášena Nejúspěšnějším sportovcem Českolipska za rok 2010! „Moc mě mrzelo, že jsem se předávní cen letos nemohla zúčastnit,“ přiznala v exkluzivním rozhovoru pro Českolipský deník 24letá plavkyně Petra Chocová z České Lípy.

Petro, nejprve otázka na aktuální téma: jak dopadla operace?
Proběhla v pořádku, nic jsem naštěstí neměla natržené, takže šlo jen o lehčí operaci. Podstoupila jsem ji v Praze ve Vysočanech, v Centru léčby pohybového aparátu. Je to moderní nemocnice a moc příjemný personál.

Překvapilo vás letošní prvenství v anketě Nejúspěšnější sportovec okresu?
Samozřejmě, že vítězství v takové anketě hodně potěší, zvlášť když o tom rozhoduje několik lidí nezávisle na sobě. Jen mě mrzí, že jsem se nemohla zúčastnit slavnostního předávání a všem oficiálně poděkovat, protože jsem byla na soustředění na ledovci v Itálii.

Kdy, jak a od koho jste se poprvé dozvěděla, že jste v anketě vyhrála?
Mamka mi psala po SMS zprávách průběžné výsledky u všech vyhlašovaných kategorií, abych měla přehled, takže jsem o všem věděla prakticky hned.

Dokážete namátkou spočítat, pokolikáté jste tuto prestižní anketu vyhrála?
Přemýšlím… Letos by to mělo být mé sedmé vítězství v kategorii dospělých, takže tím pádem i nejvyšší počet prvenství jednotlivce v celé historii této akce, což je prostě nádherné…

Jaké to bylo na soustředění v Itálii? Kde konkrétně jste byli ubytovaní?
Byli jsme lyžovat na ledovci ve Schnalstalu a bylo tam skutečně nádherně. Moc se mi tam líbilo a v závěru ledna tam jedeme opět na jeden týden. Bydleli jsme ve výšce 3212 metrů nad mořem.

Jistě už spřádáte plány na další sportovní sezonu. Co bude vaším stěžejním úkolem a zároveň největším přáním pro celý letošní rok?
Asi největším přáním pro mě bude zůstat zdravá, což se mi za poslední půlrok moc nedařilo. Nyní mám po operaci, tak se chci pořádně zrehabilitovat a pustit se zpět do trénování. A co se týká plavání? Obhájit nominaci na mistrovství světa, které se uskuteční v Číně, kde bych chtěla zaplavat minimálně semifinále. A líbilo by se mi, kdybych zase po delší době vytvořila nějaký pěkný český plavecký rekord. (úsměv)