Páteční utkání mezi muži z FBC Česká Lípa a Znojmem mělo ukázat, které z těchto mužstev, jež usilují o bytí a nebytí v Tipsport Superlize, mají před koncem základní části více sil. A byl to bohužel právě celek z jižní Moravy, který tým od Ploučnice pokořil výhrou 6:4. 

Přitom domácí FBC 4CLEAN měl parádní začátek a ve 13. minutě vedl 2:0. Náskok však svěřenci trenérky Lenky Bartošové do pauzy neudrželi, Znojemští srovnali a ve druhé periodě dokonce otočili stav na 2:4…

Drama však pokračovalo zase po hned druhé přestávce, kdy nejprve Štěpán Slaný snížil a po něm srovnal na 4:4 Kamil Břiška. V tu chvíli byli "na koni" domácí hráči, jenže kýženou pátou branku se jim dát nepodařilo, naopak to bylo Znojmo, jež v polovině 54. minuty opět převážilo misky vah na svou stranu. A když se Českolipští odhodlali k závěrečnému power-play, inkasovali z hole Petra Slámy smolnou šestou branku.

Znojmo si tak odvezlo všechny tři body a v neúplné tabulce se posunulo na 10. místo, kde má 23 bodů. Dvanáctá Česká Lípa jich má stále 21.  

"Dostali jsme se do situace, ve které jsme rozhodně být nechtěli… Ale zbraně neskládáme, naopak já osobně pevně věřím, že tahle porážka nás zvedne a že ještě víc začneme na sobě makat," uvedla po duelu lodivodka Lenka Bartošová a dodala: "Základní část ještě nekončí, jsou před námi ještě tři zápasy, a až po nich se definitvně rozhodne, na jaké pozici v tabulce skončíme."

Českolipské ještě čekají dva zápasy v řadě na půdách soupeřů (18. února Bulldogs Brno a 25. února Bohemians), aby základní část zakončili doma s pražskou Spartou (4. března). 

FBC 4CLEAN Česká Lípa - TJ Znojmo LAUFEN CZ 4:6 (2:2, 0:2, 2:2)


Branky: 8. Lukáš Mlejnek, 13. Marek Dzierža, 46. Štěpán Slaný, 49. Kamil Břiška - 14. Jozef Kriš, 15. Tomáš Kucharič, 23. Martin Pánek, 24. Filip Horák, 54. Tomáš Kucharič, 59. Petr Sláma. Rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek. Vyloučení: 1:1; využití: 0:0. Diváků: 315. Zásahy brankářů: Ivan Ponomarev 13 - Jiří Skácelík 19.