Závod není určen jen atletům. Většinou se ani nesoutěží v klasických atletických disciplínách, ale spíše se sportovci utkají v závodech, které prověří jejich obecnou kondici a obratnost. Proto je tato soutěž určena i sportovcům z jiných odvětví, kteří chtějí získat srovnání se svými vrstevníky a také začátečníkům, pokud mají zájem o pravidelný pohyb, neboť si mohou nejen zasoutěžit, ale také se poradit, jak a kde pokračovat v pravidelné sportovní činnosti.

Z původně jednotlivých závodů vznikl zimní seriál, jehož celkový vítěz, který nasbírá nejvíce bodů, získá titul Českolipský Superman. Závodů, které se uskuteční v období od listopadu do ledna, je celkem pět.

Již zítra v 11 hodin se v tělocvičně ZŠ Sever uskuteční Českolipský Rambo, který prověří kvality účastníků ve šplhu a hodu medicinbalem. Za týden následuje Českolipský Tarzan (Gymnázium Č. Lípa), kde se bude sprintovat a běhat přes překážky, a 10. prosince se uskuteční Skippy (švihadlo a skok z místa). V lednu proběhne závod ve skoku vysokém Českolipský Kvakoš, a Borec nakonec, což je závod v dlouhém sprintu.

Zájem o tuto akci je velký. Vždyť jen loňského ročníku se zúčastnilo 171 závodníků v deseti věkových kategoriích. Výsledky, propozice a další informace lze najít na adrese www.accli.cz.

Výsledky Supermana nesledují jen závodníci, ale i jejich příbuzní, kamarádi a příznivci atletiky, kterých je, díky výborným výsledkům atletů, velké množství. Organizátoři se spoléhají na podporu regionálních médií, která pravidelně výsledky uveřejňují. A Českolipský deník nebude výjimkou.