V jihomoravské Břeclavi proběhlo ve dnech 15. a 16. září mistrovství České republiky v atletice žactva.
SK ZŠ Jablonné v Podještědí reprezentovalo trio nadějných atletů: Stáňa Kopřivová, Jakub Holoubek a Matěj Šulc. Medailové ambice měl především Jakub Holoubek. První den šampionátu startoval ve skoku vysokém. Skočil výborných 182 cm, bohužel to stačilo jen na 4. místo. Od medaile ho dělila jediná oprava na výšce 180 cm. Náplastí může Jakubovi být alespoň nominace do reprezentačního žákovského družstva pro mezistátní utkání se Slovenskem.
Výborně závodil Matěj Šulc v chůzi na 3 km. Výrazně si vylepšil osobní rekord na 17:53,29 a obsadil rovněž 4. příčku. I Matěj si svým výkonem vysloužil reprezentační dres.
Stáňa Kopřivová je v kategorii prvním rokem, přesto měla šance na solidní umístění ve skoku o tyči. Při troše štěstí mohla pomýšlet na medaili. Ze začátku procházela soutěží bez problémů, ale na výšce 273 cm jí rozhodila technická chyba a překvapivě už tuhle výšku nezdolala. Výkonem 268 cm obsadila 8. místo.
Ve stejné disciplíně závodil Jakub Holoubek. Patřil k favoritům, ale v samotném závodě kvůli chybnému rozeběhu neskočil základní výšku. Žáci se z Břeclavi sice vrátili bez medaile, ale zisk dvou 4. a 8. místa nelze považovat v žádném případě za neúspěch.

 

Další zprávy z regionu najdete zde