Skupina atletů SK ZŠ Jablonné v Podještědí závodila na 12. ročníku halového atletického mítinku Hallensportfest v berlínském Sportfóru.
„Potěšitelné bylo, že naši atleti svými výkony donutili pořadatele k vyhlašování nejlepších v anglickém jazyce, ke kterému se Berlíňané uchylovali pouze v případě, když na stupních vítězů stál cizinec,“ sdělil Deníku trenér Petr Kopřiva.
Lucie Vaníčková, která se společně se svým trenérem dnes večer představí na vyhlášení ankety Nejúspěšnější sportovec Českolipska za rok 2007, dominovala v koulařském sektoru. „Její nejdelší pokus měřil 13,68 metru, což po pětihodinové cestě autem není špatné,“ usmíval se trenér Kopřiva.
Vítězství si Lucie Vaníčková dopřála i ve skoku o tyči. K tomu jí stačil výkon 321 cm. „Bohužel soutěž nemohla dokončit z důvodu časové kolize s vrhem koulí,“ dodal P. Kopřiva. Jeho svěřenkyně soutěžila i v dálce, nejdelší z jejích pokusů měřil 483 cm a stačil na 2. místo v soutěži.
Zlatou medaili pověsili pořadatelé na krk i Stáně Kopřivové za skok o tyči žákyň, když předvedený výkon 280 cm byl velmi slušný. Koulí pak vrhla 8,69 m a mezi žákyněmi se zařadila na 5. příčku.
Pozadu nezůstali ani další atleti Jablonného. Jako první proběhla cílem závodu na 800 m žen Zlata Kupcová (2:42,73 min), v běhu na 400 m s časem 66,43 obsadila 4. pozici. Výsledný čas je zároveň i novým halovým oddílovým rekordem.
Bára Závůrková obsadila v kouli žen 2. příčku výkonem 12,46 m. Podle trenéra Kopřivy však v rozhazování posílala své náčiní za třináctimetrovou hranici…
Mirza Selimovič vytvořil oddílový rekord v běhu na 200 m, čas 25,45 mu stačil v Berlíně na 2. místo. „V závodě na 1000 metrů se tentokrát Mirza spíš trápil, výkonem 3:05,82 obsadil 3. místo,“ dopnil trenér a dodal, že Iva Ježková předvedla solidní výkony v dálce žákyň (430 cm) a v běhu na 60 m (8,94), avšak do první desítky se nevešla.