Do soutěže v hodu diskem sice vstupovala jako vážná adeptka na medailové umístění, jenomže na šampionátu dospělých se Lucce zatím nikdy moc nedařilo. V rozcvičování poslala Lucie disk někam za hranici 53 m, ale vstup do samotné soutěže se jí vůbec nepovedl. Začala neplatným pokusem a svůj druhý hod rovněž nezvládla. Před třetími pokusy, které rozhodují o pokračování v soutěži, měla Lucka na svém kontě nulu. V těžké situaci ale dokázala zmobilizovat především duševní síly, hodila 48,43 m a zařadila se na třetí místo průběžného pořadí. Ve čtvrté sérii se zlepšila na 49,51 m a poskočila na 2. příčku. Poslední 2 hody se vrhačce z Podještědí opět vůbec nepovedly. Nakonec získala svou první medaili z MČR žen, za olympioničkou Věrou Cechlovou z pražského Olympu a Milenou Bečičkovou ze Sparty Praha vybojovala výborné 3. místo.
Spokojená byla i Bára Závůrková. Výkon 37,51 m není sice oslnivý, ale v táborských podmínkách stačil na pěkné 10. místo.
Disk žen: 1. Cechlová Věra (Olymp Praha) 59.81, 2. Bečičková Milena AC Sparta Praha 50.96, 3. Vaníčková Lucie (SK ZŠ Jablonné v P.) 49.51, 4. Staňková Eliška 48.99, 5. Klausová Kateřina (obě Olymp Praha) 48.24.