Další dvě ligové porážky, tentokrát s družstvem AŠ Mladá Boleslav, utrpěly o víkendu ve skupině A starší žákyně DDM Česká Lípa. Díky tomu jsou českolipské hráčky v tabulce beznadějně poslední.
DDM Česká Lípa – AŠ Mladá Boleslav 57:102 (33:56)
Oba týmy měly před víkendem tristní bilanci: šest zápasů – šest porážek, a sobotní zápas potvrdil, že právem. Domácí celek se potýká s velmi úzkým kádrem, ale podobně na tom byl i jeho soupeř. „Máme marodku, proto úvodní zápas s Českou Lípou byl těžký hlavně psychicky,“ přiznal Deníku mladoboleslavský trenér Ondřej Starec.
Hrálo se oboustranně vlažně, bez potřebné jiskry, a i když první čtvrtina byla opticky vyrovnaná (23:25), v dalším dějství však rozhodly lepší fyzické síly starších žákyň z města automobilů. „Soupeřky nás přehrály účinným pressinkem, na který jsme nenašli recept,“ potvrdil českolipský kouč Petr Kropáček. Lípa se opírala především o vytáhlou Gábinu Mervínskou, která nastřílela 38 bodů (!), jenže sama nemohla na všechno stačit.
Sestava DDM Č. Lípa: Mervínská, Navrátilová, Franková, Kropáčková, Prokůpková, Balašová, Cháberová, Šťástková, Bártlová.

AŠ Mladá Boleslav – DDM Česká Lípa 105:61 (43:28)
Také úvod nedělní odvety byl v první čtvrtině poměrně vyrovnaný (21:15) a svěřenkyně trenéra Petra Kropáčka držely s domácími basketbalistkami krok. Pak se ale opakovala situace z předchozího dne a hostující děvčata si odvezla další prohru. Výborný výkon však opět podala Mervínská, když si v utkání připsala 36 bodů.
Po tomto duelu Petr Kropáček řekl: „Jsem zklamaný především z fungování celého oddílu DDM.“
Na otázku, proč, odpověděl: „Hráček z věkové kategorie starších žákyň máme sice málo, ale jsou zde možnosti, kdy by mohlo být družstvo doplňováno basketbalistkami z ostatních družstev, například z mladších dorostenek. Ovšem to tady, bohužel, jaksi nefunguje…“
Sestava DDM Č. Lípa: Mervínská, Navrátilová, Franková, Kropáčková, Prokůpková, Balašová, Cháberová, Šťástková.

Další zprávy z regionu najdete zde