Poslední dva zápasy v lize starších žákyň (skupina o 5. – 8. místo) na domácí palubovce sehrály basketbalistky DDM Č. Lípa s celky AŠ Mladá Boleslav a WBA Spatra Dobřichovice. Výsledky napovídají o vyrovnanosti obou utkání vždy s dramatickou koncovkou.
„Všechny naše hráčky zaslouží pochvalu za předvedený výkon. Hrály kolektivně a dokázaly, že hrát umí. Věčná škoda, že takové výkony přišly až v závěru soutěže,“ poznamenal trenér Petr Kropáček.
V obou utkáních střelecky dominovala domácí kapitánka Gábina Mervínská, která zaznamenala s Ml. Boleslaví 47 a se Spartou 40 bodů! Svými výkony se dostala do širšího výběru reprezentace dané kategorie.

DDM Č.Lípa – AŠ Mladá Boleslav 65:67 (11:25, 34:37, 53:52)


Zápas měl ze začátku vcelku jednoznačný průběh, hostující tým se díky přesnější střelbě ujal v první čtvrtině vedení 11:25 a vypadalo to, že utkání bez problémů dovedou do vítězného konce. Domácí hráčky však nesložily zbraně a soustředěnou hrou soupeře dotáhly a v poslední čtvrtině se dokonce ujaly vedení 63:56.
V tu chvíli však jako by se od nich paní Štěstěna odvrátila zády a hráčky se do soupeřova koše nedokázaly trefit, a tak šťastnější hosté nakonec nejtěsnějším rozdílem vyhráli.
DDM Č. Lípa – WBA Sparta Dobřichovice 59:63 (11:20, 34:36, 46:45)
Opět to bylo bojovné utkání se smolným koncem pro DDM. Domácí dívky začaly vlažnějším tempem a soupeř z Prahy jim odskočil postupně až na rozdíl 11 bodů (11:22), postupem času se však vyrovnala a domácí basketbalistky zapnuly na vyšší obrátky, soupeře brzy dotáhly a na konci třetí čtvrtiny se dostaly do vedení. V posledním dějství, kdy se body přelévaly z jedné strany na druhou, však byly šťastnější hostující hráčky, které vyhrály těsným 4 bodovým rozdílem.
„Do konce ligové soutěže nám zbývá sehrát ještě dvě utkání, a to v Praze na Spartě a s Klatovy, tak doufejme, že dívkám bojovnost a kolektivní výkon vydrží a že se to projeví dalšími pěknými, nejlépe vítěznými výsledky,“ přeje si trenér Kropáček.
Sestava: Mervínská G., Šťástková M., Navrátilová M., Franková S., Cháberová L., Kropáčková P., Žížalová I., Bártlová K., Balašová I., Štědroňová E.,Wodwudová K.