Účast na mistrovství si basketbalistky zajistily v předstihu jedno kolo před koncem dlouhodobé části oblastní soutěže. I tentokrát je DDM jediným postupujícím z bývalého severočeského kraje.

Po celou dlouhodobou soutěž, která začala už 15. září 2012 a čítala celkem 24 zápasů, nepoznaly českolipské starší minižákyně roč. 2000 a ml., hořkost porážky.

Během sezony sehrály postupně dvojzápasy jak v domácím prostředí, tak i na hřišti soupeřů vítězné bitvy s družstvy zvučných jmen, a to Slovan Litoměřice, Levhartice Chomutov, BK Sluneta Ústí n. Labem, ASK-BK Lovosice, BK Skřivánek Ústí a TJ ASPV Zákupy.

Družstvo okolo trenérů Kamila Loňka a Lenky Vančurové bylo ve všech zápasech jasně dominantní a jen v jednom případě byl konečný rozdíl menší než 20 bodů. I to svědčí o kvalitní přípravě, kterou hráčky během celého roku podstupují.

Tahouny týmu jsou hráčky, které pravidelně nastupují v extralize mladších žákyň, a to Kristýna Lačná, Radka Pinkavová, Barbora Bretová, Kamila Budková, Kristýna Otavová a Lucka Bílá. A protože basket je kolektivní sport a v této kategorii je potřeba minimálně deseti hráček, jsou dalšími platnými členkami týmu Štěpánka Ježková, Kamila Vošvrdová, Sára Karlíková, Tereza Majorová, Magdalena Čmuchálková, Tereza Špačková, Tereza Ekrtová, Natálie Lukačková, Simona Paulusová, Natálie Měkotová.

Minulý víkend čekaly na tento tým poslední dva zápasy s nejtěžším soupeřem BK Sluneta Ústí n. L, který už nemohl nic změnit na pořadí tabulky. Domácí hráčky nenechaly nic náhodě a po velmi dobrém kolektivním výkonu jasně přehrály soupeře z krajského města.

Teď je před hráčkami a trenéry důležitých 7 dnů na přípravu a v sobotu 20. dubna už čeká na děvčata předkolo MČR v Hradci Králové, které rozhodne o účastnících letošního mistrovství této věkové kategorie. Ze čtyřčlenného předkola postupují první dvě družstva, hraje se systémem každý s každým. Popřejme týmu hodně úspěchů a dobrou mušku při střelách na koš.

Tomáš Čmuchálek