Oba vynikající sportovci v kategorii mužů poměří síly ještě v dalších dvou závodech, přesto je už nyní jasné, že půjde o zajímavý souboj do posledních chvil.

Na špici ženské kategorie se i nadále drží Šárka Rybářová. Nového lídra, Pavla Suchého, mají veteráni. Ve vedoucí pozici vystřídal Jaroslava Jíru, který se závodu nezúčastnil, a nezískal tak potřebné body do celkového pořadí.

„Účastníci duatlonu se nešetřili a od samého začátku se závodilo naplno," připomíná Miloš Neméth za organizátory X Dutlonu. Vítězství si z Kytlice odvezl vynikající cyklista Pavel Jindra, atraktivní sportovní souboje byly k vidění po celou dobu klání. „V prvním běžeckém úseku mohli všichni přihlížející stejně jako vloni obdivovat lehký krok aktuálního mistra České republiky v maratonu Vítka Pavlišty, který si zde zpestřil svou přípravu účastí ve štafetě," líčí Neméth.

Jako první se v depu objevila dvojice výborných běžců Kolařík a Hradec, za nimi s menším odstupem přiběhli Bureš a Cmunt a teprve za nimi následovali další favorité na celkové vítězství.

Cmunt a Francke se v průběhu kola potýkali s defekty a tak se cesta ke třetí příčce otevřela pro vítěze posledních dvou ročníků Lukáše Bureše. V ženské kategorii zvítězila i přes těžký pád s přehledem Jana Finkousová. Strhující finiš předvedly mužské štafety, kdy Vítek Pavlišta přesprintoval Jardu Jíru až na cílové čáře.

Lužický horal bude pokračovat 8. srpna oblíbeným minitriatlonem v Kytlici.