Aby těch komplikací po domácí ztrátě dalšího bodu s Pelhřimovem nebylo málo, tak se florbalisté České Lípy ve svém předposledním zápase základní části 1. ligy představí na hřišti neoblíbeného Startu. Právě poslední výhra v prodloužení nad týmem z Vysočiny měla za příčinu pád na třetí místo, ze kterého se může dostat jen díky výhře v Praze a také dobré výsledkové shodě ostatních týmů.

Aktuálně druhé Svitavy se 37 body hrají v Praze s týmem Black Angles, ti jsou již mimo šance na zajištění play off, čtvrté Znojmo má stejně bodů jako českolipské FBC, 36, a čeká je zajímavý duel v Ústí nad Labem. Nedělní soupeř České Lípy má na severočeský tým ztrátu pouhé dva body a v případě výhry se posune právě před něj do první čtyřky. V nebývale vyrovnané tabulce se hraje právě o zajištění účasti v první čtyřce, ta zaručuje výhodu domácího prostředí v úvodním čtvrtfinále play off.

Do karet českolipským florbalistům nehraje fakt, že právě se Startem mají jednoznačně pasivní bilanci. V letošním ročníku s ním doma o jednu branku prohráli a před rokem si na něm vylámali zuby v semifinále play off, kdy v pátém rozhodujícím utkání postoupil do finále nedělní soupeř z Prahy.

„Nezažíváme teď nejlepší období, trápíme se ve všech zápasech, máme problém porazit týmy ze spodku tabulky a místo toho, aby naše forma pomalu gradovala, tak se na hřišti hledáme," vidí hlavní příčiny neúspěchu Stožický.

Musíme se dát do pohody, říká kouč

Situaci neprospívá ani zdravotní stav některých hráčů. Po dlouhé pauze se vrátil do týmu Tichý, v utkání s Pelhřimovem nenastoupili Jirsa a Slaný. V jiných případech nyní dostávají přednost povinné školní kurzy na vysokých školách. „Je před námi klíčových čtrnáct dní k tomu , abychom se dali do pohody. Ačkoliv toho na hřišti již moc nestihneme natrénovat, jsme stále mužstvo, které bez problémů může uvažovat o nejvyšších metách v této soutěži. A rozhodně o sobě víme, že jsme jeden z mála týmů, který může prohnat zatím suverénní Liberec," uzavírá českolipský trenér.

V posledním domácím kole čeká FBC doma souboj s domácí Ostravou, první víkend v březnu již bude patřit zahajovacím zápasům čtvrtfinále play off. Otázka je, zda Lípa bude zahajovat utkání doma, nebo začne vyřazovací část na půdě soupeře.

(fbc)