Šestého bowlingového turnaje Olympia Cupu 2007 se v České Lípě zúčastnilo 35 hráčů, z toho 7 žen. Turnaj začal opět již třemi pátečními rundami, na které navázaly další tři v neděli. V této kvalifikaci bylo dosaženo celkem 22x přes 200 bodů.
Po tomto úvodu se v čele usadil J. Čech z průměrem 216 bodů na jedno kolo. Těsně za ním se pohyboval J. Chudoba a ještě třetí P. Müller měl průměr přes 200 bodů. Do následného dvoukolového semifinále se probojovalo 16 nejlepších. Bohužel se mezi semifinalisty nacházela už jen jedna zástupkyně něžného pohlaví. A tak bylo již před semifinále jasné, že nejlepší ženou turnaje se stane A. Šamšová z Rumburku.
V samotném semifinále stojí za zmínku velký propad průběžným pořadím v podání J. Chudoby. Zatím nejlepšímu bowlerovi v projektu o Krále Lužických hor se semifinále nevydařilo a tak skončil mimo příčky znamenající postup do finále. Jinak si vedení pojistil J. Čech kvalitním náhozem 222 bodů v prvním ze semifinálových kol.
Finále hrané na dvě kola od nuly přineslo už jen změnu na dalších místech mimo příčku nejvyšší. Vynikajícím náhozem 248 bodů v druhém finálovém kole se stal zaslouženým vítězem turnaje Jaromír Čech z Liberce. Druhou příčku si již od semifinále pohlídala A. Šamšová. Na třetí místo se probojoval po kvalitním finiši J. Vašut z Krásné Lípy.
Až na 13. místě konečného pořadí skončil autor nejvyššího náhozu. Stal se jím s výkonem 249 bodů domácí P. Brejšek. Čulibrkem se stal nováček na bowlingových drahách M. Procházka z Rumburku.
Po šesti turnajích této série, ve které se započítává každému hráči pět nejlepších výsledků, je v čele Š. Skrbek před J. Chudobou a J. Čechem.V již zmiňované soutěži o KLH si tito momentálně nejlepší turnajový bowleři pořadí prohodili. Vede J. Chudoba před J. Čechem a Š. Skrbkem.
Všichni nejlepší byli odměněni kvalitními cenami, které zajistil pořádající 1. BC Česká Lípa.
Je třeba poděkovat servismanovi drah F. Hourovi za přípravu drah a barmance Jitce za starost o hráče a dodržování jejich pitného režimu.
Poslední turnaj této série se uskuteční až na začátku prosince 7. a 9. 12. 2007 opět v České Lípě na drahách Relax centra hotelu Olympia.
Pořadí v 6. turnaji :
1. J. Čech 404 bodů
2. A. Šamšová 372 bodů
3. J. Vašut 333 bodů
Pořadí OBC po 6 turnajích:
1. Š. Skrbek 229 bodů
2. J. Chudoba 216 bodů
3. J. Čech 216 bodů
O Krále Lužických hor:
1. J. Chudoba 359 bodů
2. J. Čech 346 bodů
3. Š. Skrbek 329 bodů

 

Další zprávy z regionu najdete zde