Celkem 42 silničářů, rozdělených do tří až čtyřčlenných družstev, muselo zvládnout 33,3 km z České Lípy přes Zákupy, Mimoň, Velký Grunov, opět Zákupy až do cíle v České Lípě. Na trase se kromě rovinatých úseků vyskytovaly i technické pasáže v Mimoni, dvě sílyberoucí stoupání (Bohatice a z Velkého Grunova směrem na Kamenici u Zákup) i rychlé sjezdy. Bylo jasné, že úspěšné může být pouze všestranné kompaktní družstvo, které si dobře rozvrhne síly.

Stejně jako loni závod doprovázelo nepříznivé počasí. Kromě chladu byly v některých partiích mokré úseky a občas spadlo i pár kapek. Pořadatelé byli nakonec spokojeni s účastí 11 družstev. Kromě pravidelně bodujících borců se představili noví milovníci časovek z Prahy i Pardubic. Prezentovala se také i dvě domácí mládežnická družstva MS AUTO a objevil se také firemní tým. Rodinné týmy, tradiční kolorit časovky, nejspíše odradilo nestálé počasí. Nejpočetněji však byla obsazena kategorie klasických závodních družstev, ze které pak vyšlo celkově nejrychlejší seskupení.

Na trati, skvěle zabezpečené hasičskými sbory z Brniště a Zákup, členy městské policie z České Lípy a Zákup a dalšími pořadateli, zajelo nejrychlejší čas družstvo „Eleven Cube riders", složené z elitních časovkářů (Radek Krummer, Lukáš Vítek, Petr Kobík a Michal Guse). Tým dosáhl času rovných 44 minut a 27 vteřin, což vyústilo v úctyhodný rychlostní průměr 44,95 km/h! Přes magickou hranici 40 km/h se pak dostalo ještě dalších pět týmů.

Závod se uskutečnil za podpory Jizerských pekáren a města Česká Lípa. Účastníci a přímí aktéři závodu trasu a její zabezpečení vesměs chválili, což je předpokladem k opakované účasti v příštím ročníku.

Výsledky závodu Časovka družstev

Závodní týmy:
1. „Eleven Cube riders" (R. Krummer, L. Vítek, P. Kobík a M.Guse, průměr 44,95 km/h)
2. "Viesmann" (J. Sekera, P. Turza, P. Hošek, V. Kučera, průměr 41,57 km/h)
3. „IB Alcudia" (B. Moša, M. Zajíc, P. Zajíc, D. Hýsek, průměr 41,52 km/h)
5. „MS AUTO I" (R. Reichelt, P. Veselý, J. Semerád, P. Nováček všichni MS AUTO, průměr 41,30 km/h)
8. „MS AUTO II" (M. Hanus, M. Munzar, P. Lauda, T. Kuchařík, průměr 37,90 km/h).

Mládežnické týmy:
1. „MS AUTO IV" (R. Kuchařík, A. Kopecká, M. Vlasáková, V. Papík, průměr 31,71 km/h)
2. „MS AUTO III" (M. Baláž, M. Holec, A. Janda, průměr 30,47 km/h).

Firemní týmy:
1. „Nemocnice Rumburk" (R. Kamenický, Z. Žebro, M. Prokop, D. Homolka, průměr 37,69 km/h).

Josef Semerád