Zúčastnili se ho zástupci z Ústeckého, Libereckého a Středočeského kraje v celkovém počtu 40 chlapců a 6 dívek. Děvčata hrála soutěž samostatně, poté byla nalosována do soutěže s chlapci.

Silná konkurence

V kategorii dorostenek měla zastoupení i domácí Lokomotiva Česká Lípa v Martině Reichertové a Kristýně Drugdové. Lépe se vedlo Reichertové, která až na finálové utkání porazila všechny soupeřky a ve finále prohrála s věkem ještě mladší žákyní, jmenovkyní Martinou Novákovou z SKP Ústí nad Labem po jednoznačném výsledku 3:0, ale i tak skončila na pěkném druhém místě. Kristýna Drugdová vyhrála v kategorii dorostenek pouze jedno utkání a skončila na 5. místě.

Formu na bodovacím turnaji předvedli Václav Gabriel.Ve společné kategorii dorostenců měla pořádající Lokomotiva kromě již zmiňovaných dorostenek zastoupení v těchto hráčích: Šperlík, Kroul, Blažek, Rek, největší naděje se vkládaly do Václava Gabriela, který byl nasazen v turnaji jako číslo 1.

Po odehrání základních skupin, ze kterých do hlavní soutěže postoupili kromě Davida Kroula, Jana Blažka a Matěje Reka (vyhrál soutěž útěchy) se hrál již vyřazovací „pavouk", kde sítem prvního kola prošel z domácích pouze Václav Gabriel a následně i mezi osm posledních se dostal v obležení hráčů SKST Liberec jako jediný.

Ve čtvrtfinále narazil na Jana Mečla z SKST Liberec, se kterým prohrával v prvním setu 7:10, ale po odvrácení tří setbolů vyhrál 12:10 a následně již nenechal nikoho na pochybách, že chce z domácího podniku medaili. Utkání vyhrál 3:0 a následné semifinále mělo podobný průběh, také odvracel v prvním setu setboly a vítězství 3:0 nad Motyčkou z SKST Liberec ho poslalo do finále.

Zde jej čekal druhý nasazený Martin Pařízek (SKST Liberec), se kterým za poslední 1,5 měsíce odehrál dvě vyrovnaná utkání (3:2 v KP 1 mužů a 3:2 na 2. bodovacím turnaji v Liberci) a vše nasvědčovalo, že nyní tomu bude opět také tak.

Po prohraném prvním setu, kdy měl převahu Martin Pařízek, se schylovalo ke koncovce druhého setu. Za stavu 8:8 dal domácí trenér Aleš Bayer Václavovi time out. Obraz hry s výsledkem se obrátily a převahu měl rázem domácí Václav Gabriel a už nepřipustil komplikace. Po zásluze vyhrál 3:1 a vítězstvím se posunul na druhé místo krajského bodování, z něhož se po skončení sezony může nominovat na MČR dorostu.

Hodnocení trenéra

Aleš Bayer (trenér Loko): „Vašek má můj obdiv, protože po 14 dnech nemoci a skoro bez tréninku vyhrál bodovací turnaj a ve večerních hodinách ještě po skončení turnaje pomohl SKST Cvikov k první výhře v divizi, kde nastupuje na střídavý start. Martina Reichertová ke svému tréninkovému manku kvůli studiu odvedla maximum, ale to nemůžu říct o Kristýně Drugdové, která totálně propadla ve fyzické kondici. K dalším hráčům musím ještě připomenout výhru v útěše Matěje Reka a první turnaj pro Jana Blažka, které bych chtěl oba pochválit."