Ostravě začátek sezony absolutně nevyšel. Tým, který před sezonou mohl patřit k černým koňům soutěže, a který nejednou zaskočil zvučnějšího favorita, totiž v prvních čtyřech duelech nasbíral samé porážky. Ta poslední proti Královským Vinohradům znamenala alespoň jeden bod za porážku 4:5 v prodloužení, o tři body ale Ostravané přišli až třicet vteřin před koncem. Kromě toho padli v Liberci, ve Vítkovicích a na Spartě. Před duelem na severu Čech tak jsou v tabulce na předposledním 13. místě.

Vypadá to možná neuvěřitelně, ale v sobotu se v České Lípě poměří dva týmy, které dominují hře v početní převaze. Domácí mají letos zatím jako jediný tým Superligy stoprocentní úspěšnost v přesilovkách (využila tři početní výhody ze tří), Ostrava zase v celé soutěži po čtyřech kolech nejlépe bránila oslabení.

Démoni sestřelili rivala z Mělníka deseti góly a dál drží neporazitelnost.
Démoni hostí Hodonín. Chceme potvrdit dobré výsledky a zvítězit, řekl Kruliš

Lídrem statistik ostravského týmu je zatím Michal Sládek, jenž za čtyři duely nastřádal celkem sedm kanadských bodů (4+3). Složení brankářského obsazení je zatím podobně pestrá jak na straně České Lípy. Oba gólmani mají na svém kontě dva zápasy, přece jenom více šancí ale zatím dostává Štěpán Laja. Dlužno ale podotknout, že v brankářích sobotní soupeř českolipského FBC problémy nemá. Vždyť lepší obranu v soutěži má jen Mladá Boleslav a Sparta.

Vzájemné duely pro Lípu

Vzájemné duely zatím vyznívají mnohem lépe pro Českou Lípu. Ta prohrála s Ostravou jen jednou, když loni v říjnu dotáhla skóre z 1:5 na 5:5 a následně ztratila zápas až v prodloužení. Hned první superligový duel v historii však Česká Lípa v Ostravě vyhrála 6:4 a doma posléze přetlačila tohoto soupeře 6:5 (17/18) a 6:5pp (18/19).

V českolipském táboře je po minulém víkendu opět o něco veseleji. Zisk čtyř bodů proti Liberci a Vítkovicím nechal zapomenout na propadák v Pardubicích a posunul tým trenérky Bartošové už na desáté místo tabulky. Střelecky se navíc opět daří Radku Krajcigrovi, který má na svém kontě už šest vstřelených branek.

Fotbalisté Kamenice porazili v I. B třídě Rapid Liberec vysoko 5:0.
Kam za fotbalem: Krajský přebor nabídne derby mezi Doksy a Novým Borem

„Po minulém víkendu jsme nabuzení a hladoví po dalších bodech. Proti Vítkovicím jsme hráli skvěle a pokud budeme hrát se stejným zápalem a odhodláním i v sobotu, tak musíme nad Ostravou vyhrát,“ uvedl nejproduktivnější hráč týmu.

Na tradiční vyrovnanost duelů s Ostravou ale upozorňuje i trenérka Bartošová. „Ostrava je pro nás dalším důležitým soupeřem. Zápasy s ní nejsou tradičně jednoduché. Čekáme proto tuhý boj o důležité body do tabulky,“ doplnila. Zápas začíná v sobotu 5. října od 19:00 v českolipské sportovní hale a vstupné na něj je zdarma. 

Radek Barkman