Českolipský deník je partnerem závodu a já jako redaktor jsem se rozhodl běžet také. Vždyť účast přislíbili i zástupci města a příspěvkové organizace Sport Česká Lípa, nemůžeme se tedy nechat zahanbit.

V rámci příprav jsem se prozatím rozhodl absolvovat trasu jen virtuálně. Pořadatelé běhu vyslali kameramana na kole, aby zprostředkoval všem váhajícím běžcům zážitky, které je prvního října na trase City Cross Runu čekají. Na webu http://citycrossrun.cz jsem se snadno doklikal k interaktivnímu záznamu, který můžu zrychlovat či posouvat. Na samostatné mapě vedle vidím aktuální polohu, na grafu pak nadmořskou výšku. Také jsou zde vypsané zajímavé body v okolí.

Vypadá to, že organizátoři vybrali trasu tak, abychom my běžci nejen zdolali patřičné kilometry, ale také cestou zažili zajímavé věci a spatřili pamětihodná místa v České Lípě a jejím okolí. Moc se těším například na průběh sosnovským autodromem. Ve stejný den se zde pojede mezinárodní mistrovství ČR v Supermoto. Jsem moc zvědavý, jak budou diváci na tribunách koukat, až místo burácejících motocyklů uvidí dusající partu běžců překonávat místní most.

Na trase budou běžci vystaveni všem druhům povrchů, cestou z udusané hlíny počínaje, kočičími hlavami konče, přesto se mi vybraná dráha závodu nezdá přehnaně obtížná. Ostatně pro ty, kdo si nevěří na celých šestnáct kilometrů a nenašli parťáka, se kterým by dali dohromady štafetu, připravili organizátoři i poloviční variantu. Do konce srpna stále platí zlevněné základní startovné za tři stovky.

Od příštího týdne začínám trénovat naostro a podle tréninkového plánu, můžete se připojit i na stránkách Deníku.