Dnešní zápas prvoligových florbalistů FBC Česká Lípa s Karlovými Vary bude v mnoha ohledech velmi specifický. Jednak půjde o poslední domácí utkání tohoto kalendářního roku, jednak se poprvé v první lize představí na českolipské palubovce nováček soutěže ze západu Čech.

Proběhne však také charitativní akce s názvem Večer plný dárků, kdy se budou vybírat potřebné věci pro Azylový dům Jonáš.

Ale FBC také poprvé oficiálně představí své nové logo, novou sadu dresů a postupně i novou grafiku, která bude prorůstat sociálními sítěmi či nově se tvořícími webovými stránkami.

FBC mění své logo

Hlavním středobodem ovšem zůstane úterní představení nového loga, které bude k vidění v průběhu celého dne i v centru města, ale také představení nové sady dresů. Logo vznikající na sklonku uplynulého tisíciletí bude nahrazeno modernějším pojetím s mnohoznačnou symbolikou. Z loga například definitivně vymizí florbalové hole, které dominovaly tomu předchozímu.

Vzhledem k tomu, že je Česká Lípa často považována za Florbalové srdce severu, tak bude jako základ nového znaku fungovat právě tento životně důležitý orgán v kombinaci s lípou, která, jak vypovídá sám název, je s tímto městem neodmyslitelně spjata.

Zůstane modrá barva

Dominantní barvou nového loga pak zůstává modrá, avšak vhodně použitá v různých odstínech. Zastoupena je však také bílá, která klub provází prakticky od jeho vzniku.

„Několikrát jsme se pokoušeli o dílčí úpravy, které však vždy dospěly do fáze, kdy se projevovala nekoncepčnost. Nyní nastal čas vše kolem klubového designu sladit. Jako hlavní záchytný bod jsme vzali nové upravené logo, které ztratilo za erbem hokejky, což nám dává mnohem lepší šance pro grafické použití. Druhá cesta byla práce s názvem klubu FBC Česká Lípa a heslem Florbalové srdce Severu, které nám přijde značně vypovídající a lze si pod ním představit, jak místopis, tak sílu, sebevědomí a rodinu. Srdce se pak hodně v grafice bude propojovat s lipovým listem, se kterým má podobný tvar. Odkaz na Českou Lípu tak bude patrný všude," vysvětluje manažer klubu Štěpán Slaný a hlavní iniciátor změny.

Změnou projdou také dresy. Ty pro mužský tým vyjdou pochopitelně ve dvou variantách tmavé a světlé a klub v tuto chvíli opouští od černé barvy, naopak opět budou vládnout různé odstíny modré. Na hrudi hráče se vypíná srdce, uvnitř něj bude umístěno číslo každého hráče. Logo klubu bude tradičně situováno vpravo nahoře a obsah přední a částečně i zadní části dresu budou tvořit svislé pruhy.

Kromě těchto změn budou moci fanoušci nyní pořizovat svou vlastní florbalovou výbavu z rozsáhlejšího fanshopu a od začátku příštího kalendářního roku by měli být lépe informováni prostřednictvím nového designu klubového webu. „Nový klubový design se tak dotkne poprvé v naší historii všech oblastí. Jiný kabát dostane také web, na kterém se nyní pracuje, převléknutí budou všichni členové novými dresy a týmovým oblečením. Prodej klubového oblečení by se měl rozeběhnout na začátku ledna. S tím bude souviset i naplnění našeho fanshopu," doplňuje Slaný.

Podívat se na novou sadu dresů včetně loga nebo se zapojit do charitativní sbírky v rámci akce Večer plný dárků se můžete během duelu České Lípy s Karlovými Vary, který ve sportovní hale začne od 20 hodin.

Radek Barkman