Posádky, kterých se přihlásilo 107, absolvují v okolí Kunžaku a Jindřichova Hradce celkem 180 km, z toho 74 km je měřených a rozdělených do 8 RZ.

Bratři Kouřilové, kteří reprezentují stáj KRTZ IV. v AČR, se představí s vozem Škoda Fabia. „V prvním letošním rallysprintu v Hrádku nad Nisou jsme obsadili druhé místo ve své třídě. Tady jsme sice dojeli druzí, ale Seat Ibiza, se kterým jsem jel, nebyl konkurenceschopný, takže jsem musel všechno dohánět v technických pasážích. Nakonec jsme bojovali o první místo do posledních metrů,“ sdělil Deníku Martin Kouřil.

„I když jsme dojeli na krásném druhém místě, technické problémy a vůbec celkové chování vozu mě donutily hledat jiný vůz. A našel jsem ho.“
Nyní na Rally Vysočina pojede se Škodou Fábií upravenou do skupiny A s motorem 1400 ccm.

„Svou úpravou představuje čistě závodní vůz, kterému sice chybí větší výkon, ale zase má perfektní jízdní vlastnosti a brzdy. Pravda je, že s námi pojedou auta třeba o sedmdesát koní silnější. Holt je to tak rozdělené a nedá se nic dělat, přesto doufám, že budeme bojovat o přední příčky. Od začátku do toho dáme všechno,“ slibuje.

Přihlášeni jsou všichni favorité, například Jan Štěpánek, Milan Pantálek nebo slovenský matador Igor Drotár.