Atleti České Lípy přivezli z těchto přeborů 12 medailí, z toho 6 titulů, 2 stříbrné a 2 bronzové medaile. Navíc byly překonány 2 oddílové rekordy zásluhou Daniely Bendové.

Chůze a běhy na delší tratě jsou v poslední době nezajímavé disciplíny pro mladé atlety, a tak konkurence není až taková.

Tituly krajských přeborníků si odvezli starší žák Daniel Číž, junioři Tereza Hrochová a Filip Švácha.

Na druhém místě skončily: starší žákyně Dominika Stránská a žena Hana Svitáková. Třetí byl muž Jan Videcký. Titul krajské přebornice v chůzi na 3000 m vybojovala Hana Svitáková.

Hlavním kláním celého víkendu byly jednoznačně víceboje. V sobotu nastoupili do dvoudenního klání dorostenci Radek Bekr, Tomáš Hlubůček a Filip Běla. Nejlépe se dařilo Bekrovi, který skončil v novém osobním rekordu na 5. místě ziskem 3557 bodů. Pomohl mu k tomu výborný skok do výšky 151 cm a skok o tyči 310 cm.

Junior Patrik Stupka obsadil 2. místo (3625 bodů) a muž Petr Souček si lehce došel pro titul krajského přeborníka, když soupeři postupně odpadávali pro zranění.

V neděli pokračovaly víceboje ženskými kategoriemi. V pětiboji žen získala titul Kamila Ajšmanová těsně pod osobním maximem 2691 bodů. Třetí byla ještě Tereza Musilová.

Kvalitní obsazení měly dorostenky. V něm si nejlépe vedla Daniela Bendová, která skončila na 2. místě a výkonem 3301 bodů výrazně vylepšila osobní rekord a zároveň překonala oddílový rekord o téměř 300 bodů.

Další oddílový a osobní rekord předvedla Bendová na trati 60 m překážek 9,33 s. Patricie Malá a Natálie Vlková skončily těsně pod stupni vítězů na 4., resp. 5. místě. Patricie přišla o medaili až v závěrečném běhu na 800 metrů, ale i tak obě svěřenkyně trenéra Jaroslava Hochmuta (na malém snímku) vytvořily vícebojařská maxima.

O následujícím víkendu pokračují krajské přebory dospělých.