V domácím prostředí dnes přivítají jednoho z přímých soupeřů v boji o záchranu, celek Královských Vinohrad. V tabulce jsou bod před ním.

„Očekáváme podobný zápas jako proti Brnu. Soupeř se podobně jako v předchozích utkáních bude chtít soustředit především na výbornou obranu,“ uvedla trenérka Lenka Bartošová.

S Královskými Vinohrady se florbalisté České Lípy často utkávali i v první lize a dvakrát byl pražský celek nad síly severočeského mužstva ve vyhrocených sériích play off. Loni se Sokol dokázal probojovat do nejvyšší soutěže zásluhou perfektně zvládnutých infarktových bojů v play off, kde nakonec ve finálové sérii zdolal po obrovské bitvě Havířov.

Oba týmy si zatím v letošním ročníku Tipsport Superligy vedou podobně. To i v tom smyslu, že dokázaly shodně porazit střešovický Tatran. Mužstvo Vinohrad tím ukončilo sérii debaklů, které utrpělo v předchozím průběhu soutěže. Naposledy navíc zle potrápilo i Chodov, s nímž po obrovské bitvě padlo 5:6.

Nejlepším střelcem týmu je zatím sedmigólový Martin Skřivánek. Po deseti kanadských bodech s ním mají také Jan Hanák nebo Zbyněk Stuchlík. V týmu pátečního soupeře České Lípy působí také Radovan Vnuk, který byl loni v superligovém kádru právě na severu Čech. Po vinohradském postupu mezi elitu se ale okamžitě vrátil zpět.

Českolipští v úterý zvládli dohrávku na půdě Ostravy, kde dokázali díky skvělému comebacku v poslední třetině hry vyválčit cenný bod za porážku 5:6 po prodloužení. Do hry se v minulém utkání vrátil i obránce Milan Tichý a výraznou měrou se podílel na zlikvidování soupeřova náskoku.

Dnešní zápas začíná v českolipské Sportovní hale v 19:30 a vstupné je na něj tradičně zdarma.

Radek Barkman