„Tyto závody se bohužel termínově střetly s Akademickým mistrovstvím republiky v Liberci, kterého se Petra nemohla zúčastnit,“ uvedl její otec Tomáš Choc.
Dvoudenního klání se P. Chocová zúčastnila společně s plavci Vysokoškolského sportovního centra (VSC) a společně s nimi se také stala vítězkou v soutěži družstev.
Po dlouhé nucené zdravotní přestávce, kdy poprvé startovala až minulý týden v Ostravě, zvolila českolipská plavkyně pouze 50 a 100 metrové tratě. Opět tedy vynechala jednu ze svých hlavních disciplín, kterou je 200 m prsa. Netradičně tak plavala i 50 m znak a překvapivě obsadila 3. místo zásluhou nového osobního rekordu. Dařilo se jí i na tratích 50 a 100 m volný způsob, kde skončila na pátém a šestém místě, když na stometrové trati vyrovnala na setinu vteřiny své stávající osobní maximum.
„Potěšitelné je jasné vítězství v hlavních startech na 50 a 100 metrů prsa, kdy Petra také výrazně ubrala z časů zaplavaných před týdnem v Ostravě, a právě to je skvělé a velmi důležité pro psychickou pohodu i další přípravu před červencovým mistrovstvím republiky a dalšími závody, kterými jsou LEN summer event v Paříži a také srpnová Světová univerziáda v Bangkoku,“ uvedl Tomáš Choc. Ten také podotkl, že celá výprava VSC nadále zůstává v Izraeli, kde absolvuje soustředění, ze kterého se vrací 18. května. Hned další den budou všichni plavci, včetně Petry Chocové, startovat ve 3. kole Českého poháru v Chomutově.