Hned v úvodní den mistrovství zaplavala v rozplavbách na 50 m prsa nový rekord ČR (0:30,89 min.) a postoupila do semifinále. Zde za svým výkonem jen těsně zaostala a obsadila konečné 19. místo, když zaplavala čas, který také byl lepší než její minulý rekord ČR (0:31,07).

Další start na 200 m prsa (2:26,16) byl sice o vteřinu pomalejší než stávající osobní maximum, rekord ČR, ale vzhledem k minimu tréninků, jež absolvovala, také velice slušný a konečné 23. místo.

Sobotní závod na stometrové prsařské trati znamenal postup do semifinále (1:07,06 min.), který v dalším pokračování mírně vylepšila (1:07,02), dvě desetiny za svým čtrnáct dní starým rekordem ze Zlína, a v konečném pořadí skončila na 17. místě.

Tentýž den absolvovala 23letá reprezentantka z České Lípy start v polohové štafetě na 4x 50 m, kde se podílela na vytvoření nového českého rekordu v této disciplíně.

Vystoupení Petry Chocové na ME lze hodnotit jako velmi úspěšné z toho pohledu, že jen málokdo věřil, že by ještě letos mohla závodit, natož startovat na ME.