Českolipští z šesti možných bodů vybojovali přesně polovinu. „Plán byl takový, že chceme z víkendu získat tři body. Cokoliv nad by byl úspěch, cokoliv pod by byl neúspěch,“ poznamenal trenér FBC Česká Lípa David Derka a pokračoval. „Říkali jsme si, že pokud by všechno šlo podle plánu, tak bychom mohli s Bohemkou pokukovat po bodech. Jenže nám se v tomto zápase nedařilo vůbec nic a soupeřům jsme dali hodně branek zadarmo. Primárně jsme chtěli body ze zápasu proti Vinohradům, což se nám podařilo,“ vrátil se k odehranému dvojzápasu trenér David Derka.


Jeho svěřenci na úvod víkendu prohráli s Bohemians 6:15. Českolipští doplatili na špatnou koncovku. „V sobotu jsme hráli proti aktivnímu soupeři, Bohemka má šikovné hráče, kteří si umí přihrát a dát góly. Zápas mohl skončit klidně 15:11 nebo 15:12. Několikrát šel Krajcigr sám na branku. Myslím, že dal dva góly, ale dalších pět mohl přidat. Naopak my jsme soupeři nějakých sedm branek darovali,“ smutnil Derka.
V sobotním zápase nedařilo elitní ani druhé českolipské formaci, což neuniklo pozornosti trenéra Davida Derky. „V sobotu byly naše první dvě formace v minusu, ta první hodně. Potřebujeme, aby tyto formace rozhodovaly v náš prospěch a ne v náš neprospěch,“ ohlédl se za statistikami.

Nedělní utkání přineslo odlišný obraz hry. „Proti Vinohradům se prosazovala i druhá lajna okolo Jakuba Jirsy a konečně začala sbírat body, což bylo důležité,“ dodal na závěr Derka. Náročný program pokračuje pro Českou Lípu o víkendu. V sobotu nastoupí od 18 hodin ve venkovním zápase proti Chodovu. V neděli je naplánované od 18 hodin utkání proti Ostravě.