I letos se do nominace reprezentačního trenéra Richarda Růžičky dostali českolipští karatisté Jan Drobeček a Jakub Kolek. Chlapci tvoří již více než deset let nerozlučný reprezentační kata tým s Adamem Zdobinským z děčínského oddílu Sport Relax.

Poslední dva šampionáty byly pro ně poměrně úspěšné. V roce 2014 ve švýcarském Curychu vybojovali 4. místo a minulý rok v anglickém Crawley dokonce bronz. Letos se evropské klání konalo v řeckém městě Chalkida a zúčastnilo se jej 24 států.

Oba českolipští závodníci byli nominováni také v individuální kategorii.

Získat medaili v „individuálu" není snadná záležitost a potvrdilo se to i letos. V nabitém, téměř šedesáti-členném poli kvalitních závodníků, Kuba s Honzou díru do světa neudělali a vypadli hned v prvním kole.

Naopak prvním kolem týmové kategorie chlapci prošli jako nůž máslem. U rozhodčích si vysloužili třetí nejvyšší známku a zajistili si místo ve čtyřčlenném finále, kam s českým týmem postoupily ještě týmy Ruska, Maďarska a Anglie. Češi obhájili své umístění z minulého roku a dokázali, že se na jejich služby může státní reprezentace stále spolehnout.