Uplynulá sobota na autodromu v Sosnové patřila amatérským závodníkům v rámci seriálu MOGUL driving cup.

„Čtyřka" je v případě této akce v Sosnové zřejmě šťastným číslem. Tentokrát totiž do cíle dojeli naprosto všichni závodníci, kteří se na start postavili.

Nikdo neodstoupil

Vůbec poprvé v historii závodění MOGUL driving cupu nikdo neodstoupil, jak z důvodu technické závady, tak ani vinou havárie. Mokrá a extrémně kluzká trať přitom dávala všem aktérům pořádně zabrat a o krizové momenty, které většinou bezpečně skončily v bohatě dimenzovaných únikových zónách autodromu, nebyla nouze.

Najít recept na mokrou a uklouzanou trať nebylo vůbec jednoduché a někteří borci vyzkoušeli i několik sad pneumatik, než našli tu správnou volbu pro tento povrch.

Dobře obout a nejlépe se vyrovnat s podmínkami na trati se podařilo i jedné ze stálic tohoto seriálu Tomáši Hrazdírovi s Mitsubishi Lancer EVO VI. Ten znovu zvítězil v absolutním pořadí i ve třídě 4, a velmi podstatně tak nakročil k zisku absolutního vítězství v letošním ročníku.

Uplynulá sobota na autodromu v Sosnové patřila amatérským závodníkům MOGUL driving cupu. Třída 4, tedy automobily bez OTP nad 1600 ccm, je také kategorií, kde závodí nejmladší z rodiny Semerádů, Petr. Ten s Lancerem EVO IX skončil na druhém místě ve třídě 4 a v absolutním umístění bral třetí příčku. Třetí pozici ve třídě vybojoval Lukáš Matěna, a to také s devátou evolucí Lanceru.

Nejrychlejším jezdcem s automobilem s OTP nad 1600ccm se stal Jan Procházka se čtyřkolkou Subaru Impreza. Tomu patřilo i druhé místo absolutně, přičemž v této třídě za sebou nechal Michala Savruka (Subaru) a Jiřího Kratochvíla (Mitsubishi EVO X).

Obdivuhodný výkon znovu podal Leoš Hradil s historickou Škodou 1000 MB. Ten dokázal dokonale využít koncepce „vše vzadu" a závodní tisícovku na kluzkém povrchu přivedl do cíle nejen na prvním místě ve třídě 3, tedy bez OTP do 1600ccm, ale i jako nejrychlejší dvoukolku a také jako devátý vůz absolutně.

Druhý ve třídě 3 skončil Lukáš Krupička s Fordem Fiesta ST a třetí Tomáš Ješetický s pohárovým Fordem Fiesta R1.

Třídu 1, tedy automobily do 1600ccm s OTP ovládl Marek Hons s Peugeotem 106 S16, druhé místo v cíli patřilo Jiřímu Čermákovi s Hondou CRX. Na třetí pozici se dostal Filip Strahal s Fiatem Bravo S1600 EII.

Průběžné výsledky

A jak vypadají průběžné výsledky dva závody před koncem? Absolutní pořadí MOGUL driving cupu po čtyřech odjetých závodech kopíruje i výsledky třídy 4. První místo patří Tomáši Hrazdírovi, druhým je junior Petr Semerád a třetím Lukáš Matěna. Dvoukolkám dominuje Leoš Hradil před Martinem Kdérem a Jiřím Čermákem. Třídě 2 vévodí Daniel Tasáry, druhý je Jiří Kratochvíl a třetí Petr Svárovský.

Sériové vozy do 1600ccm ovládá Tomáš Jarosil před Markem Honsem a Filipem Strahalem a třídě 3 dominuje Leoš Hradil před Martinem Kdérem a Radkem Kyptou.

Další, již pátý díl seriálu MOGUL driving cupu, se uskuteční 14. února.

Chystají další akci

A pozor! Zajímavá akce pro soutěžící i pro diváky se připravuje na neděli 29. března hned po posledním závodě MOGUL driving cupu na autodromu v Sosnové: jarní Setkání mistrů, kde hlavní slovo bude patřit pilotům amatérských závodů, které ale doprovodí i profesionální závodníci z dalších disciplín motorsportu.

Více informací na www.autodrom.cz

Uplynulá sobota na autodromu v Sosnové patřila amatérským závodníkům MOGUL driving cupu.

Petr Eliáš