Jádro českolipského cyklistického týmu, včetně nováčků, se těšilo na závod v malebné středočeské vesnici Jabkenice. Štáb místních pořadatelů v čele s Radkem Benešem zde připravil časovku jednotlivců o délce 26 km.

„Cílem našich cyklistů bylo ověřit si aktuální formu v konfrontaci se soupeři, a to převážně ze Středočeského kraje a Prahy," uvedl Josef Semerád z SK MS Auto. „Pro mladé členy našeho klubu šlo také o sbírání dalších cenných zkušeností a všichni chtěli také nastřádat potřebné body do Českolipského silničního poháru, jehož byl závod Kol-Ja prvním zastavením."

A nutno dodat, že výsledkově se nejvíce dařilo právě mládežníkům Č. Lípy. Starší žáci Martin Lamač a David Anderle obsadili 2. a 3. místo, kadet Adam Janda pak vybojoval 3. příčku.

Při absenci elitních jezdců Vladimíra Nováka a Rudolfa Reichelta se čekalo, jak si povede dospělá část týmu.

„Skvělou jízdu předvedla nová posila zkušený Michal Guse, stejně jako Jaromír Svoboda, který závod absolvoval na běžném kole bez nástavců," potěšilo Semeráda, jenž se sám dostal pod hranici 40 minut. Zbylí členové týmu zajeli vysoký standard a nechali na trati všechny síly, ale tentokrát stupně vítězů jim byly vzdálené.

Šorm byl ozdobou

Ozdobou závodu byl výkon cyklistického profesionála Jiřího Šorma z nejlepšího českého týmu ELKOV Author team, který 26 kilometrů proletěl za 34 minut a 2 vteřiny, při rychlostním průměru 45,7 km/h, čímž vytvořil nový rekord tratě.

„Pokud by bylo počasí příznivější, jistě bych prolomil hranice 34 minut," poznamenal v cíli Jiří Šorm.

O tomto víkendu se borci z týmu MS AUTO představí na tradiční časovce Extraligy masters v Hodkovicích nad Mohelkou. Poté již budou ladit formu na první hromadný závod, kterým budou okruhy Okolo Vlčí hory, kde by měli opět vystrčit růžky hlavně mládežníci.

„Sezona je tedy zahájena a my všichni se těšíme nejen na další úspěchy, ale také, že v průběhu dalších týdnů představíme i další mladé odchovance," zdůraznil Josef Semerád.