Právě končící sezona roku 2007 byla pro triatlonový oddíl TT Cyklorenova Cvikov asi nejúspěšnější v celé historii cvikovského klubu. To tvrdí jeho předseda Bohumil Loubek.
„Hlavními oporami byli letos bezesporu Ivana Loubková a Pavel Jindra. Oba dva se stali celkovými vítězi v absolutním pořadí Českého poháru v terénním triatlonu X–TERRA 2007, čímž si naplnili svá předsezonní předsevzetí,“ potvrdil šéf Cyklorenovy s tím, že na mistrovství republiky v terénním triatlonu získala Ivana Loubková přes technické problémy v cyklistické části cennou bronzovou medaili.
„Jedním z hlavních cílů letošního působení našeho oddílu bylo nejen úspěšné organizování Poháru Cyklorenovy 2007, skládajícího se letos ze čtyř závodů, ale především kvalitní uspořádání vrcholné oblastní akce – mistrovství Libereckého kraje v terénním triatlonu. Závod se zásluhou celého týmu a spousty dobrovolníků povedl na výbornou,“ těšilo předsedu Loubka, který doplnil, že se na start hlavního závodu ve všech kategoriích postavilo celkem 83 borců. „To je velmi dobrá vizitka nejen pro celý oddíl, ale i pro město Cvikov, jež tuto akci finančně zaštiťuje a tradičně náš klub podporuje a zároveň je mimo řady dalších sponzorem celého Poháru Cyklorenovy.“
Vítězi tohoto mistrovského závodu se stali opět reprezentanti cvikovského oddílu Pavel Jindra a Ivana Loubková, která titul mistryně kraje získala rovněž v terénním duatlonu. Její sestra Kateřina vybojovala stříbrný kov, vynikající atlet Milan Németh se těšil z prvenství mezi muži a zkušený cyklista Jan Novota obohatil medailovou sbírku o další stříbro.
Velmi úspěšně si Cyklorenova vedla i v zahraničí. V nedaleké Žitavě se konalo X–TERRA mistrovství Německa (součást českého seriálu Xterra) s účastí řady ostřílených profesionálů. „A naši se rozhodně neztratili. V mužích jako nejlepší český závodník skvěle zabojoval český reprezentant v zimním triatlonu Pavel Jindra, jenž skončil celkově třetí. Na své poměry si skvěle vedl i Jan Novota, který obsadil desáté místo a i sedmnáctá pozice Ondry Švarce byla příjemným překvapením.“
V ženách se se svou pozicí favoritky úspěšně poprala Ivana Loubkova, která skončila třetí. „Kateřina vybojovala celkové osmé místo mezi ženami a v celkovém hodnocení celorepublikového seriálu X–TERRA letos obsadila bronzovou pozici v kategorii ELITE.“
Ve veteránských kategoriích již několikátou sezonu za TT Cyklorenova závodící Jiří Malý letos ovládal stupně vítězů v závodech triatlonu a duatlonu nejen v Libereckém kraji. „A navíc v červnu oslavil svůj tisící životní start v absolvovaných závodech, což si zaslouží velký obdiv,“ podotýkaá Bohumil Loubek.
Jako každoročně nezůstávají sportovci cvikovského oddílu pozadu ani v závodech čistě cyklistických, atletických na domácí i zahraniční půdě, či v závodech stále populárnějšího sportovního odvětví, kterým je zimní triatlon (běh, kolo, běžecké lyžování).
Jak předseda Loubek dále zdůraznil, mezi výborné výsledky Jana Novoty je nutno připočítat jeho excelentní osmé místo v pověstném závodu Král Šumavy na trati dlouhé 250 km, první místo suverénního triatleta Pavla Jindry na SP v zimním triatlonu na Novém Zélandu.
„Co se týče zahraničních startů, nesmíme opomenout páté, respektive šesté místo Ivany a Kateřiny v městském běhu na 1,8 kilometru v italském městě Biella, jimiž naši závodníci ukončili letošní dlouhou, leč velmi vydařenou sezonou,“ dodal předseda Bohumil Loubek.

Další zprávy z regionu najdete zde