Po dohodě se zástupci města Hrádek byla tato zajímavá akce zařazena jako doprovodný program městských slavností. Akce se pořádala tak jako loni pod záštitou hejtmana Libereckého kraje pana Petra Skokana, který se dokonce osobně zúčastnil a celou soutěž odstartoval.
Trať byla opět dokonale připravena díky všem, kteří pomohli se stavbou. Krásné počasí přispělo k tomu, že přihlížejících fandících diváků bylo opravdu mnoho a i z toho důvodu startující předváděli na svých kolech opravdu zajímavé kousky.

Co se týká samotné soutěže, závodilo se v jedné a to elitní kategorii v disciplínách speedtrial a skok vysoký. První místo si podle předpokladů odvezl do Prahy Vlasta Čiháček, který ve finále porazil Petra Jeřichu, který byl taktéž z Prahy. O třetí místo si to rozdali domácí Honza Sladký a Tomáš Eibl (Děčín). Třetí nakonec skončil po velkém boji Honza Sladký. Ve skoku vysokém opět zvítězil Vlasta Čiháček, když mu stačilo překonat bokem výšku 110 cm. Tato povedená akce byla zakončena společnou biketrialovou show všech jezdců.
V příštím roce se plánuje podobně zajímavá akce uspořádat i v České Lípe.