S favoritem drželi krok jen poločas, v konečném účtování ale futsalisté z České Lípy na favorizovanou Spartu nestačili. Démoni prohráli před vlastním publikem vysoko 0:9 (0:2) a v tabulce Varta ligy zůstávají předposlední.

„Zápas, který jsme se Spartou odehráli, má dvě roviny. Opět jsme nezvládli druhý poločas a soupeř si z nás udělal trhací kalendář,“ řekl Karel Kruliš, trenér FC Démoni Česká Lípa.

Jeho svěřenci sílu soupeře znali, před zahájením sezony si ho totiž do Nového Boru pozvali ke generálce před zahájením ligy.

Česká Lípa - Sparta Praha 0:9 (0:2)

„Zápas s Českou Lípou se lámal až ve druhém poločase. Zejména kvůli naší efektivitě. Co se týče letošní sezony, tak v tomto utkání jsme vůbec nejvíce kontrolovali míč. Ze 40 minut jsme míč drželi tak 38. Akce domácích měly vždy krátkého trvání,“ prohlásil sparťanský kouč Beni Simitči.

Na první branku se v utkání 7. kola čekalo až do 16. minuty, kdy proměnil pokutový kop Tihomir Novak. Ještě do poločasu pak přidal druhý gól Tomáš Drahovský.

„V prvním poločase jsme byli schopní držet Spartu v perfektním obranném bloku a dobrým výkonem vše jistil brankář Kirov, ale srazila nás celkem přísná penalta, která soupeře pustila do vedení. To ho uklidnilo a nás dostalo pod tlak. Pak jsme dostali navíc druhý gól. Po něm jsme měli obrovskou šanci na srovnání, ale Fichtner trefil dvakrát odražený balon do tyče a ven,“ litoval pro klubový web kouč poražených.

Česká Lípa - Sparta Praha 0:9 (0:2).Zdroj: Deník/Jaroslav Marek

Zkraje druhé půle viděl červenou kartu Pimpolho, ale sparťané dvouminutové oslabení zvládli, dokonce navýšili své vedení, když Drahovský při rozehrávce ze strany prodloubl míč na Novaka a stav byl 3:0.

V rozmezí mezi 26. a 28. minutou přidali Pražané další čtyři branky. Dvakrát se trefil Amrani a po jednom gólu zaznamenali Hrdina a Seidler. Ten v závěru dalšími dvěma zásahy pečetil výhru Sparty 9:0.

„Druhý poločas se pro nás začal vyvíjet slibně. Po zmaření gólové šance Hrubého dostala Sparta červenou kartu a my měli přesilovku. Avšak ani tuto možnost jsme nevyužili, v oslabení dostali třetí gól a definitivně se ocitli pod tíhou zápasu,“ hodnotil Kruliš.

„Celý zápas jsme do soupeře bušili, ale přesto to nebylo snadné. Mnoho šancí pochytal brankář, nebo jsme je sami nedali. Po přestávce domácí nevyužili přesilovku, naopak my dokázali skórovat v oslabení. Potom Česká Lípa hru otevřela a my ovládli zbytek zápasu. Jsem spokojen s koncentrací hráčů, protože když vedete o tolik gólů, je těžké soustředit se na obranu a hrát na nulu vzadu,“ dodal spokojený trenér vítězů.

Branky: 16. pok. kop Novak, 18. Drahovský (Grbeša), 24. Novak (Drahovský), 26. Amrani (Novak), 27. Hrdina (Grbeša), 28. Amrani, 28. Seidler (Hrdina), 35. Seidler (Drahovský), 36. Seidler (Drahovský). ČK: 22. Pimpolho (Sparta).
Česká Lípa: Kirov (Sochůrek) - Bažant (K), Hrubý, Šafář, Kubelka, Zapletal, Fichtner, Kotek, Sop, Semerád.
Sparta: Gerčák (Vahala) - Seidler (K), Drahovský, Novak, Grbeša, Hora, Jean, Pimpolho, Hrdina, Amrani, Doležal.

Další zápasy:

Interobal Plzeň - FTZS Liberec 11:4 (5:1)
Branky: 4. Turek (Kovács), 10. Holý (Vnuk), 11. Vnuk (Künstner), 16. Turek (Abrham), 17. Kovács, 21. Holý (Vnuk), 23. Vnuk, 31. Turek (Kovács), 33. Sláma (Kovács), 35. Holý (Zajíček), 37. Kovács (Rozboud) - 14. Soukup (Kazda), 27. Němec (Henzl), 29. Benek, 30. Benek.

VŠB-TU Ostrava - Svarog Teplice 3:5 (2:2)
Branky: 17. Půda (pen.), 19. Půda (L. Kundrátek), 29. Kyselák (Kodeš) - 6. Ramos (Claudinho), 8. Ramos (Nene), 35. Jairo, 36. Claudinho (Jairo), 40. Ramos.

Bazooka Uherské Hradiště - Helas Brno 1:1 (1:1)
Branky: 17. Janečka M. (Sopůšek) - 7. Sznapka (Cupák V.).

ERA-PACK Chrudim - Olympic Mělník 9:0 (2:0)
Branky: 6. Mareš R. (Felipe), 15. Max, 21. Éverton, 27. Éverton (Drozd P.), 28. Bagatini (Mareš R.), 30. Doša (Bagatini), 30. Drozd (Mareš M.), 35. Éverton (M. Mareš), 38. vlastní (Vála).

TABULKA

Varta liga.Zdroj: Deník