Jeden z dalších klíčových zápasů pro minimálně udržení v letošním ročníku 1. Futsal ligy mají před sebou hráči České Lípy z klubu FC Démoni.

Po dvoutýdenní přestávce vyzvou dnes večer v městské hale brněnský Helas. Celek, který dosud nezískal ani bod, a proto po pěti kolech uzavírá tabulku.

„Ale na to se nemůžeme spoléhat, protože kvalitu mají všechna mužstva letošní první ligy,“ říká s pokorou v hlase před duelem českolipský lodivod Karel Kruliš.

„O průběhu a hlavně o konečném výsledku budou rozhodovat minimálně tři věci: koncentrace, střelecká produktivita a sportovní štěstí. A v tomto rychlém a dynamickém druhu sportu se jedná o klíčové aspekty.“

Brněnská opora David Cupák před duelem v České Lípě uvedl: „Do Lípy pojedeme, věřím, v kompletním složení, protože body potřebujeme jako sůl. Démoni jsou doma tradičně velmi silní, když dokázali potrápit Slávii a Spartu. My se ale musíme plně soustředit sami na sebe.“

V sestavě Démonů už nebude chybět kapitán Stanislav Bejda, který se vrátil s reprezentací České republiky v malém fotbalu ze světového šampionátu v Tunisku, kde působil v roli trenéra. Pod jeho vedením Češi v nedělním finále s Mexikem (3:0) vybojovali fantastické zlaté medaile!

„Velký zlatý pohár světových šampionů přiveze právě Standa do českolipské haly, kde bude během večerního zápasu s Brnem pro fanoušky vystaven. Jsme velice rádi, že máme ve svém týmu novopečeného mistra světa,“ zdůraznil trenér Kruliš.

Utkání mezi FC Démoni Česká Lípa a Helasem Brno začíná dnes večer od 20.30 hodin.