Na samotný chvost prvoligové tabulky spadli českolipští Démoni, kteří v utkání 11. kola Chance futsal ligy na domácí palubovce nestačili na Radio Krokodýl Helas Brno, jemuž podlehli 0:3.

FC Démoni Česká Lípa - Radio Krokodýl Helas Brno 0:3 (0:0)

Rozhodující okamžiky celého střetnutí se zrodily v závěrečné tříminutovce, kdy se dvakrát prosadil Vítězslav Hrubý a gólový účet posléze uzavřel Stanislav Lerch.

Českolipští měli po čtyřech porážkách v řadě co napravovat, protože se po nadějném začátku sezony propadli tabulkou až na předposlední pozici. Sebevědomí si chtěli zvednout v domácím duelu s Radiem Krokodýl Helas Brno a v případě vítězství mohli opustit sestupové příčky.

Kdo dá gól, vyhraje

„Zápas byl vyrovnaný a naše neproměněné situace v prvním poločase nás stály body," uvedl českolipský kouč Karel Kruliš a pokračoval: „Druhý poločas byl o tom, kdo dá první gól, a ten přišel na straně hostů. Pak už jsme hráli vabank, šli jsme do power play a inkasovali ještě dvakrát. Musíme se dát do kupy a poprat se o udržení v lize."

První vážnější šanci si vypracovali právě hostitelé. Chybu brněnské obrany ale Fichtner nepotrestal, brankář Šimon si s jeho střelou poradil. Strážce hostující branky musel být v permanenci i proti Havrdově pokusu z přímého volného kopu a následné dorážce Vobořila, leč bezbrankový stav zůstal i po těchto příležitostech nezměněn.

Neproměněné šance

Svěřenci trenéra Karla Kruliše byli v těchto fázích hry střelecky aktivnější, ovšem ani jednou nedokázali napnout síť za Šimonovými zády. Marně se o to pokoušeli Havlásek, Švec a Vobořil.

Zápas měl od začátku rychlé tempo a nasazení, čehož chtěl využít Švec, který schoval střelu za obránce, a Šimon měl plné rukavice práce, aby jeho konto nebylo zatíženo prvním zásahem.

Hosté si stoprocentní šanci vypracovali až v samém závěru poločasu, Cupák po chybě domácích obešel i brankáře Kirova, ale do poloprázdné branky nezamířil. Jeho práci chtěl vzápětí dokončit Hrubý, ale do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Po přestávce začali aktivněji Jihomoravané. Nejproduktivnějšího hráče Brna Davida Cupáka Kirov vychytal a stejně dobře si vedl i proti dvěma možnostem Lacka, který nejprve neuspěl dělovkou z trestného kopu a posléze ztroskotal na Kirovovi podruhé.

Bezbrankové skóre nezlomil ani zakončující Tvrzník, proti němuž vytáhl Šimon dobrý zákrok.

Ve 30. minutě byli hostitelé blízko prvnímu gólu. Havrdovu odraženou bombu si našel před poloodkrytou brankou stojící Vobořil, ale v trochu krkolomné pozici nedokázal přesněji a razantněji zakončit.

S blížícím se koncem utkání vzplály na hřišti i emoce, brněnský trenér Marek Kopecký se dostal do slovní výměny s některými diváky, ale byl to právě on, kdo byl nakonec spokojenější.

Ve 37. minutě totiž po Tvrzníkově faulu zahrávalo Brno standardní situaci, kterou zakončil na bližší tyči operující Vítězslav Hrubý 0:1.

Vyrovnání nepřišlo

Trenér Démonů Karel Kruliš poté vsadil vše na jednu kartu a odvolal Kirova z branky. Kýženého vyrovnání se ale Českolipští nedočkali, naopak Vítězslav Hrubý trefil zcela nekrytou klec. Vzápětí byl přesný i Stanislav Lerch, a Brno si tak odvezlo z České Lípy vítězství 3:0.

Marek Kopecký, kouč Brna, po duelu prohlásil: „Z celkového hlediska si myslím, že jsme si výhru zasloužili. Těší mě, že jsme za tři zápasy dostali jen jeden gól. Podruhé za sebou jsme neinkasovali. Po polovině soutěže máme šestnáct bodů, s čímž jsem spokojený.

Naopak Démoni prohráli popáté za sebou a spadli na poslední místo.

Branky a asistence: 37. Hrubý (Cupák), 39. Hrubý, 40. Lerch. Rozhodčí: Cílek, Novotný. ŽK: Šarkózy, Bobilev, Cupák (všichni Brno). Diváci: 180.
FC Démoni Česká Lípa: Kirov (Chládek) - Vobořil, Tvrzník, Havlásek, Havrda, Mažári, Bažant, Bejda, Fichtner, Švec, Bialek.
Radio Krokodýl Helas Brno: Šimon (Konečný) - D. Cupák, Lerch, Leasure, Lidmila, Šarkózy, Lacko, Hrubý, Mužík, Bobilev.

Zbývající výsledky 11. kola Chance futsal ligy:

Nejzbach Vysoké Mýto - Gardenline Litoměřice 7:2 (4:2)
Branky: 11. Vácha (Gerčák), 17. Rališ (Šabata), 18. Vágner (Šabata), 20. Michalec (Vladyka), 24. Michalec, 31. Michalec, 32. Novák - 5. Macháček (Sedláček), 19. Taverna (Tichý)

ERA-PACK Chrudim - Tango Hodonín 2:1 (0:1)
Branky: 21. Max (Rešetár), 27. Max - 19. Řezníček

Interobal Plzeň - Slavia Praha 2:2 (1:0)
Branky: 4. Kasýk (Stejskal), 31. Koc (Holý) - 30. Homola (Stibora), 32. Míča (Salák)

Mados Hradec Králové - SKP Ocel Třinec 2:6 (2:5)
Branky: 14. Semerád (Šejvl), 20. Zdržálek - 10. Baron (Opluštil), 13. Baron (Opluštil), 16. Baron (Opluštil), 17. Baron (pen.), 19. Mendrok (Hudzieczek), 38. Sierota (Kantor)

Benago Zruč nad Sázavou - Sparta Praha 4:2 (3:0)
Branky: 5. Bezstarosti, 18. Marcelo (Fogaça), 19. Fogaça (Vnuk), 22. Belej (Vnuk) - 40. Kiliján, 40. Kubelka (Šafář)

Michal Šandor