Nejvyšší futsalová soutěž Chance futsal liga pokračovala osmým kolem a na Českou Lípu čekal jeden z nejdůležitějších zápasů celé sezony. Na domácí palubovce totiž přivítala dalšího nováčka Hradec Králové, který se rovněž nachází v dolní polovině tabulky a spolu s Démony a Kladnem bude bojovat o záchranu.

Z prvního vzájemného zápasu vyšli vítězně Českolipští, kteří zvítězili 6:3 a poskočili na desáté místo.

FC Démoni Česká Lípa - MADOS MT Hradec Králové 6:3 (2:1)

Do sestavy České Lípy se po dvouzápasové pauze vrátil Karel Kaňkovský, jemuž vypršel karetní trest za vyloučení. Na soupisce naopak chyběl Martin Švec, který laboruje se zraněným kolenem.

„Martin má natažený postranní vaz v koleni a říkal, že tomu chce dát pauzu. Na zápas se Spartou už by ale mohl být k dispozici," prozradil kouč Karel Kruliš.

Do branky Démonů se vrátil Marek Michálek, jenž si v utkání s Hradcem na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemohl.

Vydařený úvod

Démonům se povedl vstup do zápasu, Kaňkovského bomba z přímého kopu se odrazila k Miroslavu Betyárovi, který nasadil brankáři Ondráčkovi jesličky a poslal domácí do vedení. Jednobrankový náskok posléze navýšil Daniel Kýček, jenž z pravé strany prostřelil Ondráčka. S blížícím se koncem první půle se o slovo přihlásili také hosté, nejlepší střelec Hradce David Drozd rozehrál z autu a jeden z českolipských hráčů si míč nešťastně srazil do vlastní branky.

FC Démoni Česká Lípa - MADOS MT Hradec Králové 6:3 (2:1).V 28. minutě se hostitelé blýskli dvěma slepenými góly. Nejprve Daniel Kýček proměnil samostatný únik a o několik vteřin později se prosadil také Lukáš Demke. Východočeši ani za tohoto stavu nehodili flintu do žita a v rozmezí pěti minut se znovu dostali na dostřel. Kanonýr David Drozd se tentokrát převtělil do role nahrávače a s nabídnutou šancí si Roman Jelínek poradil s grácií.

Ve 36. minutě nejdříve vyloženou šanci spálil Kýček a Královéhradečtí vzápětí jeho zaváhání potrestali. Bratři Drozdové sehráli pohlednou kombinaci a doslova po akci „já na bráchu, brácha na mě" snížil David Drozd na 4:3.

O tom, že tři body nakonec zůstanou v České Lípě, definitivně rozhodla závěrečná čtyřminutovka. Jan Zemánek využil přihrávky Jana Bažanta a doslova přišpendlil míč pod víko. Hradečtí pak sáhli ke hře bez brankáře, během níž se nedokázali prosadit, naopak na konečných 6:3 pro Démony upravil Miroslav Betyár.

Kruliš: „Síla týmu"

„Zaplaťpánbůh, že jsme potvrdili, že v našem týmu síla je. K zápasu s Hradcem jsme se sešli, i když nám ještě chyběl zraněný Martin Švec. Mužstvo nicméně ukázalo sílu, vytvořili jsme si spoustu šancí už v prvním poločase, které jsme neproměnili, protože jsme měli i trochu smůly. Ve druhé půli jsme ji ale prolomili, hráli zodpovědně a získali jsme další tři body," zhodnotil duel s Hradcem trenér České Lípy Karel Kruliš, který vzápětí litoval, že v dalším střetnutí s Tangem Brno se opět bude muset obejít bez služeb Karla Kaňkovského. „Jeho přítomnost na hřišti byla znát, ale má další žlutou kartu, a proto je vykartován pro duel s Tangem. Je to velká škoda, protože Karel je osobností týmu."

Česká Lípa tak slaví druhé vítězství v Chance futsal lize a odpoutala se z posledního místa.

V dalším domácím utkání Démoni hostí v pátek 20. listopadu od 20.30 tým AC Sparta Praha.

Branky (asistence): 7. Betyár, 10. Kýček (Betyár), 28. Kýček, 28. Demke (Zemánek), 37. Zemánek (Bažant), 39. Betyár (Bejda) - 17. D. Drozd, 31. Jelínek (D. Drozd), 36. D. Drozd (P. Drozd). Rozhodčí: Henych, Chládek. ŽK: Kaňkovský - Srkal. Diváci: 270.
FC Démoni Česká Lípa: Michálek - Betyár, Kaňkovský, Bažant, Kýček, Lakatoš, Bejda, Demke, Havlásek, Zemánek. Trenér: Karel Kruliš.
MADOS MT Hradec Králové: Ondráček - Jelínek, P. Drozd, D. Drozd, Brychta, Chromek, Friedl, Srkal, Klír. Trenér: Jan Bartek.

Zbývající výsledky:

Interobal Plzeň - SK Slavia Praha 3:5 (0:2)
Rádio Krokodýl Brno - ERA-PACK Chrudim 0:7 (0:4)
Vysoké Mýto - Benago Zruč nad Sázavou 7:12 (3:2)
FK Kladno - Tango Brno 1:4 (0:3)

Chance futsal liga.

Michal Šandor