Tuhý boj až do posledních vteřin byl k vidění v úvodním utkání finále play off 2. ligy futsalistů mezi domácím FC Démoni Česká Lípa a Dalmachem Turnov.

FC Démoni Česká Lípa - FC Dalmach Turnov 4:2 (0:1)

Šest sekund před koncem normální hrací doby proměnil nařízenou penaltu za šestý naakumulovaný faul Pařízka na Karla Kaňkovského Milan Soukup, který pak současně se závěrečným hvizdem sudího přidal do prázdné brány ještě čtvrtý gól.

„Hosté se na rozhodčí hodně zlobili, ale neměli důvod, protože ten faul na Karla byl evidentní. Po zápase nám pak Turnovští slibovali, že se máme v pátek při odvetě v Turnově na co těšit. Takže to tam bude asi pěkně vyhrocené,“ řekl Českolipskému deníku prezident domácího klubu Jiří Šubrt.

Turnov slibuje odplatu

„Můžeme litovat šancí, které jsme zahodili. Ukázalo se, že se s Démony dá hrát, a tak doma je budeme chtít porazit. Ano, cítíme křivdu za některé výroky rozhodčích, což nás i se zaplněnou halou v pátek požene dopředu,“ burcoval hostující mužstvo hrající kouč Aleš Krejčík.

Českolipští oproti původním plánům nenastoupili kompletní. „Kvůli zaměstnání nám v sestavě chyběli Michal Zelenka a Venca Zdich, navíc těsně před utkáním se zranil Jakub Dutka, takže jsme museli improvizovat,“ přiznal prezident Šubrt s tím, že dvě minuty před koncem za stavu 2:2 si Démoni vzali oddechový čas, aby trenéři hráčům naordinovali taktiku pro závěr zápasu.

Oba celky předváděly svižnou ofenzivní hru s řadou šancí, při kterých dominovali především gólmani. Skóre otevřel v 15. minutě Martin Špína po uvolnění od Zdražila. Démoni však dokázali po přestávce skóre otočit. Nejprve vyrovnal Lukáš Půlpán a na 2:1 zvýšil Martin Švec. Čtyři minuty před koncem srovnal z trestného kopu Zdražil, ale závěr patřil domácím, kteří si tak připsali první finálové vítězství.

Odveta se hraje v pátek 27. dubna v Turnově, třetí duel je na programu o týden později (4. května) v České Lípě. „Věřím, že to bude zároveň i poslední utkání a že se po něm budeme radovat z postupu do 1. ligy,“ přeje si prezident FC Démoni Jiří Šubrt.

Branky: 27. Půlpán, 32. Švec, 40. z PK a 40. Soukup 16. Špína, 36. Zdražil. ŽK: 1:2. Diváků: 260.

PFC Démoni Č. Lípa: Marek - Michálek, Stanislav Bejda, Lukáš Půlpán, Martin Švec, Milan Soukup, Lukáš Demke, David Bečvařík, Michal Kulha, Karel Kaňkovský, Jan Frnka.

Dalmach Turnov: Petr Koubus, Jaroslav Mencl, Lukáš Bakeš, Leoš Bernard, Michal Pařízek, Aleš Krejčík, Tomáš Kratochvíl, Martin Špína, Jan Zdražil, Vojtěch Hurt, Petr Prokopec.

VÝZVA FANOUŠKŮM

Podpořit futsalisty trochu jinak můžete i vy, čtenáři Českolipského deníku. Vyzýváme nejen fanoušky, aby vymysleli povzbuzující vtipný slogan, který dodá futsalistům chuť bojovat v dalším zápase. Ten nejlepší zveřejníme na titulní straně. Své nápady můžete posílat na mailovou adresu ceskolipsky@denik.cz

Na stejnou adresu můžete posílat i vzkazy Démonům. I ty zveřejníme v tištěném Deníku.