Vítězství ve finále krajského Poháru FAČR a automatický postup do celostátního osmifinále vybojovali futsalisté FC Démoni Česká Lípa, kteří ve finálovém duelu porazili domácí celek JASIP Jablonec v poměru 4:2. „Z utkání jsme měli obavy, protože Jablonečtí měli za sebou výborné výsledky," přiznal prezident klubuJiří Šubrt.

JASIP Jablonec - FC Démoni ČL 2:4 (1:4)

JASIP v poháru totiž postupně vyřadil tři druholigová mužstva: Slavii Liberec, turnovský Dalmach a F. A. Zole Česká Lípa.

„Navíc jsme nebyli kompletní, protože už začaly velké fotbaly, a tak nám chyběli Bejda, Půlpán a Kulha. Vzali jsme proto s sebou čtyři dorostence, ale bylo to dobré, zvládli jsme to a máme pohár," těšilo Šubrta.

První poločas byl až na úvodní minuty v režii českolipského mužstva, o čemž svědčí i dílčí skóre. Démoni však museli od 8. minuty dotahovat jednogólovou ztrátu po inkasované brance, kterou pro Jablonec zajistil Žemba. Až poté se hosté probudili a za dvě minuty srovnal Šindelář. Od té doby palubovka patřila Č. Lípě a poločas skončil 1:4.

Ve druhé části však hosté trochu polevili. „Ale ne kvůli tomu, že by klukům došly síly. Bylo na nich znát, že jsou v pohodě, třeba David Walter šel zcela sám na gólmana, ale místo pohotové střely si před bránou počkal na své spoluhráče, aby jim přihrál, ale domácí obrana se stačila vrátit," usmíval se prezident FC Démoni, který zatím svého soupeře pro republikové osmifinále nezná.

„Ještě nejsou dohrána úplně všechna krajská finále, tak si na něj budeme muset počkat. Každopádně my si teď dáme asi tak do července pauzu a pak se začneme připravovat na druholigovou sezonu," doplnil Jiří Šubrt s tím, že Démoni se budou chtít do nejvyšší soutěže v ČR za rok vrátit.

Branky: Žemba, Scholz - Šindelář 2, Pavelka, Walter. Rozhodčí: Nagy.

FC Démoni: Vogt - Martin Paleček, Jiří Šindelář, Jiří Beránek, Vít Žďánský, Martin Švec, Milan Soukup, Jan Bažant, David Walter, Ondřej Pavelka. Trenér Karel Kruliš.