V osmém kole divize A přivítali FC Démoni Česká Lípa na domácí palubovce v Novém Boru tým SC Veltěž. Démoni po výhře v Příbrami z minulého kola chtěli opět bodovat naplno a to se jim po výborném výkonu podařilo.

Démoni Česká Lípa – SC Veltěž 9:2

„Veltěž před sezonou posílil o dva hráče, kteří mají prvoligové zkušenosti a před tímto zápasem byli o jeden bod v tabulce před námi, takže jsem očekával vyrovnané a těžké utkání,“ řekl před zápasem trenér Petr Janecký.

Démonům se vydařil skvěle vstup do utkání, když se hned po první akci dostali do vedení. Nádhernou akci na jeden dotek zakončil Zdich. A to nebylo vše. Ve třetí minutě se uvolnil Soukup a bylo to 2:0. Pro hosty to nebyl povedený začátek a dá se říct, že se z toho do konce zápasu nevzpamatovali. Soupeř hrozil jen z nahazovaných balónů na své útočníky, ale s nimi si s přehledem poradili českolipští obránci. Lípa celý první poločas diktovala hru a nepustila Veltěž prakticky k ničemu. V deváté minutě po další vydařené akci zvyšoval Zelenka a ke konci poločasu Švec navýšil skóre, a tak to bylo o poločase 4:0.

Druhý poločas začal překvapivě opatrně, až po sedmi minutách zvyšoval po excelentní přihrávce do prázdné brány Rameš. Démoni v dalších třech minutách přidali další dva góly a o výsledkubylo rozhodnuto.

Zajímavá situace se stala na konci druhého poločasu, kdy po šesti akumulovaných faulech kopala Veltěž penaltu, kterou s přehledem proměnil hostující brankář Hnízdo. Ovšem jeho protějšek v démonské brance Marek Michálek se z následného nařízeného pokutového kopu také nemýlil a nádherně vymetl pravou šibenici branky hostí. Domácí dohrávali zápas ve velké eufórii a zaslouženě si po výsledku 9:2 připsali další tři body.

„Dneska jsem byl jak s výsledkem, tak i s předvedenou hrou spokojený. Tým hrál na sto procent a všichni zaslouží velkou pochvalu,“ zhodnotil zápas trenér Petr Janecký. Prezident klubu Jiří Šubrt dodal: ,,Jsem samozřejmě rád, že jsme potvrdili tři body z Příbrami a doufám, že v dalších zápasech předvedeme podobné výkony.“

9. kolo hrají Démoni 3. prosince 2010 ve Slaném od 20.45 hod. ve sportovní hale BIOS. Soupeřem bude tým 1DFK Slaný, který je nyní na 11. místě průběžné tabulky.

Branky a asistence

Zdich (Soukup), Soukup (Sysel), Zelenka (Pulpán), Švec (Zdich), Rameš (Zelenka), Zelenka (Zdich), Zdich (Soukup), Michálek, Soukup (Dušánek)

Sestava: Michálek Marek - Zdich Václav, Dutka Jakub, Rameš David, Pulpán Lukáš – Zelenka Michal, Soukup Milan, Švec Martin, Sysel Jan, Dušánek Lukáš.