Osm minut od postupu do první ligy byl v pátek večer futsalový klub FC Démoni Česká Lípa. Jeho mužské áčko ještě ve 32. minutě městského derby s rivaly z F.A. Zole vedlo 5:2. V

e stejnou dobu byl stav utkání Betis Kadaň Olympik Mělník 3:2 pro domácí. Pokud by skóre obou duelů těmito výsledky také skončilo, měli by Démoni postup v kapse.

Jenže pak nastal zásadní zlom. Mělník během necelých tří minut nasázel domácímu Betisu šest (!) gólů, a proto bylo jasné, že ani vítězství nad „Fazolemi" Démony nespasí.

„Samozřejmě, že jsme sledovali průběžný stav v Kadani a ještě do 32. minuty žili v naději, že se stane zázrak. Mělník ale skóre rychle otočil a my najednou zvadli. Kluci polevili v koncentraci, a i proto jsme třikrát inkasovali," sdělil Deníku trenér Karel Kruliš, jenž nehledal žádné výmluvy. „Sice mě mrzí, že jsme toto derby nevyhráli, ale jinak to byl super zápas v parádní atmosféře před 350 fanoušky."

Je tedy jisté, že z prvního místa tabulky 2. ligy Západ postupuje po čtyřech letech do nejvyšší soutěže Olympik Mělník.

„Bomba, je to velký úspěch, konečně jsme opět prvoligoví," dělil se po zápase z hloučku už naplno slavících hráčů o své bezprostřední dojmy jejich trenér a manažer Pavel Šuba. „Ale prvních třicet minut bylo z naší strany děs a hrůza. Domácí potvrdili, že dokud je stav vyrovnaný, nebo vedou, tak jsou výborní," řekl Deníku.

Českolipští Démoni skončili v letošní sezoně na druhé příčce, celek F.A. Zole obsadil sedmou příčku.

F.A. Zole - FC Démoni 5:5 (2:2)Branky: Vodrážka, Mitáč, Brož Zd., Broš V., Kubeš - Demke 2, Soukup 2, Bejda.
F.A. Zole: Chadraba - Havlásek, Vodrážka, V. Brož, Zd. Brož, Kubeš, Mitáč, Půlpán, Burian. Trenér Aleš Černín.
FC Démoni: Plochý - Buryán, Bejda, Soukup, Mikysa, Demke, Švec, Paleček. Trenér Karel Kruliš.

Zbývající výsledky

Betis Kadaň - Olympik Mělník 3:8 (2:1)

Turnov - Litoměřice 10:2

Slavia Lbc - Písek 19:3

Combix Ústí - Benešov 5:5

Gardenline - Chotěboř 4:7

TABULKA

2. liga futsalu.

Radek Valenta, Luboš Kurzweil